REKONSTRUKCIJA VLADE: Završena sednica Predsedništva SNS, konsultacije URS u toku

Vladajuća koalicija

REKONSTRUKCIJA VLADE: Završena sednica Predsedništva SNS, konsultacije URS u toku

Politika -
Učesnici sastanka dobili još dva sata za dodatne konsultacije. U toku sednica Predsedništva SNS i konsultacije u vrhu URS
1 / 6 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Posle današnjih razgovora lidera vladajuće kolicije i dalje su otvorene sve opcije za rekonstrukciju Vlade Srbije. Učesnici sastanka dobili su dva sata za dodatne konsultacije. Premijer Ivica Dačić obavestiće popodne novinare o konačnom ishodu.

16.51 Završena sednica Predsedništva SNS. Nije bilo izjava za novinare.

16.14 - U toku konsultacije u vrhu URS.

15.50 U toku sednica Predsedništva SNS.

15.40 Predsednik Tomislav Nikolić sastaće se sa premijerom Dačićem u 18 časova na Andrićevom vencu.

15.10 Mlađan Dinkić i ostali predstavnici URS napustili zgradu Vlade Srbije. Nisu davali izjave novinarima.

14.40 Sve opcije za rekonstrukciju Vlade i dalje otvorene, saznaje RTS. Učesnici sastanka dobili još dva sata za dodatne konsultacije.

13.50 Završen sastanak u Vladi Srbije. Premijer Ivica Dačić obavestiće u 17 časova novinare o ishodu dvodnevnih razgovora lidera koalicije o rekonstrukciji vlade

Podsetimo, sastanak lidera vladajuće koalicije Aleksandra Vučića, Ivice Dačića i Mlađana Dinkića, o rekonstrukciji vlade završen je oko 13.50 u zgradi Vlade Srbije. Rezultat sastanka još nije poznat, a predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić obratiće se novinarima u 17 časova u zgradi vlade.

Kako se očekuje, danas bi trebalo da bude doneta konačna odluka o ostanku ili odlasku iz vlade lidera URS.U zgradu vlade sat i po nakon početka razgovora ušli su obe ministarke iz URS, Suzana Grubješić i Verica Kalanović, portparol URS-a Marko Selaković i funkcioner URS Miroslav Čučković.

http://www.youtube.com/watch?v=RqfxvXATByk

Tokom prethodog sastanka u kabinetu premijera Ivice Dačića, koji je trajao preko četiri sata, nije postignut dogovor.

Očekivalo se da Dačić, Vučić i Dinkić juče donesu konačnu odluku o promenama u Vladi Srbije, posle pristanka Ujedinjenih regiona Srbije da Ministarstvo finansija i privrede bude podeljeno u dva resora.

Podsetimo, URS je u nedelju saopštio da pristaje na podelu ministarstva finansija i privrede i da bi u tom slučaju Mlađan Dinkić ostao ministar finansija.Pojedini mediji, međutim, tvrde da Dinkić pristankom da razdvoji ministarstvo finansija i privrede nije obezbedio ostanak u Vladi Srbije.U Ujedinjenim regionima Srbije su, za sada nezvanično, prokomentarisali da je "ostanak URS-a u vladi bez Mlađana Dinkića isto toliko realna opcija kao i ostanak SPS-a u vladi bez Ivice Dačića".

Ne može se, kako kažu, ponoviti situacija kao u prošlom mandatu vlade, kada je Dinkić napustio kabinet Mirka Cvetkovića u kojem su ipak ostali ministri iz URS-a.Naprednjaci su na sednici Glavnog odbora stranke najavili promenu četiri svoja ministra: odbrane, poljoprivrede, kulture i sporta, Aleksandra Vučića, Gorana Kneževića, Bratislava Petkovića i Alisu Marić.Predsedništvo SPS-a prihvatilo je zahtev funkcionera stranke i ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića da bude razrešen funkcije u Vladi Srbije, ali se ne zna da li je i to jedini ministar iz redova socijalista koji će biti promenjen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track