Vučić, Dačić i Dinkić po podne o rekonstrukciji vlade

Lideri vladajuće koalicije

Vučić, Dačić i Dinkić po podne o rekonstrukciji vlade

Politika -
Današnji sastanak trebalo bi, prema najavama, da bude presudan

BEOGRAD - Lideri vladajuće koalicije Aleksandar Vučić, Ivica Dačić i Mlađan Dinkić sastaće se danas popodne kako bi razgovarali o rekonstrukciji Vlade Srbije, rekao je izvor iz koalicije.

On je dodao da tačno vreme sastanka još nije precizirano. Današnji sastanak trebalo bi, prema najavama, da bude presudan za rekonstrukciju vlade koja se najavljuje već nedeljama.

Funkcioner Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović danas je kazao da ta stranka ne priželjkuje vanredne izbore, ali da su oni "bolja opcija" ako nema dogovora sa koalicionim partnerima.

Lider SNS Aleksandar Vučić rekao je da očekuje temeljnu rekonstrukciju vlade, a da u suprotnom neće učestvovati u tom procesu.

Premijer Srbije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je pre dva dana da je cilj da do kraja meseca budu izabrani novi ministri i da što se njegove stranke tiče, nema prepreka za rekonstrukciju vlade.

URS je saopštio da je spreman za rekonstrukciju, ali da koalicioni partneri treba da kažu šta nije bilo dobro u radu njihovih ministara. Vučić je na to odgovorio da nema nameru "nikome ništa da dokazuje", jer je cilj rekonstrukcije efikasniji rad vlade i bolji život građana. Večernje novosti su objavile da bi URS mogao da ostane bez učešća u vladi ukoliko ne ispuni zahteve partnera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track