VUČIĆ DODIKU: Ti, Mile, znaš koliko mi volimo Republiku Srpsku, ali...
Foto: Fonet

Iskreno

VUČIĆ DODIKU: Ti, Mile, znaš koliko mi volimo Republiku Srpsku, ali...

Politika -
"Teško je igrati se emocijama naroda u Srbiji prema RS i obrnuto, ali Srbija ima politiku da poštuje teritorijalni integritet BiH... Mi poštujemo Dejtonski sporazum, rekao je premijer Srbije

SARAJEVO - Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija podržava celovitu Bosnu i Hercegovinu (BIH) i najavio da će zvaničnicima u BIH ponuditi konkretnu saradnju.

Rekao sam mom prijatelju i predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku ovde: " Ti, Mile, znaš koliko mi volimo Republiku Srpsku, isti smo narod, koliko je poštujemo, koliko poštujemo i tebe i rukovodstvo Republike Srpske. On je rekao znam', rekao je Vučić.

"Teško je igrati se emocijama naroda u Srbiji prema RS i obrnuto, ali Srbija ima politiku da poštuje teritorijalni integritet BiH", rekao je Vučić.Mi poštujemo Dejtonski sporazum i to ne poštujemo kao mrtvo slovo na papiru, već ga poštujemo stvarno i suštinski. I kao što niko ne može da ti uništi RS, niko ne može da uništi BiH. To je politika Srbije, objasnio je Vučić.Ja sam Srbin, ja volim RS, ali ja poštujem, cenim i želim veliki uspeh BiH i želim da ona bude prijatelj Srbije i želim da to oseća svaki Bošnjak, svaki Hrvat, kao što želim da svaki Srbin iz Srbije ima takvu vrstu emocija prema BiH, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da smatra da u budućnosti sukobi nisu mogući, da u Srbiji više nema mržnje prema susedima, a stalno okretanje u prošlost svima može doneti samo štetu.

http://www.youtube.com/watch?v=jW337D4cJLw
(Fonet/Al Al Jazeera)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track