VUČIĆ: Imamo naklonost i poštovanje Nemačke!

Zadovoljstvo posetom Berlinu

VUČIĆ: Imamo naklonost i poštovanje Nemačke!

Politika -
Ipak premijer poručuje da ne postoji razlog za slavlje jer su pred Srbijom teške obaveze, koje moraju da se sprovedu

BERLIN - Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je njegova poseta Berlinu pokazala da ljudi u Srbiji mogu da budu ponosni jer smo postali zemlja koja je uvažena i poštovana. Ovakav tretman Srbija nije imala gotovo čitav jedan vek, kaže Vučić.

- Imamo razloga da budemo zadovoljni posetom Berlinu jer smo zaslužili poštovanje Nemačke, rekao je premijer Vučić i dodao da su razgovori sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel bili više nego zadovoljavajući.

Imamo naklonost Nemačke, razgovori su bili dobri i oni su pokazali poštovanje prema Srbiji, a za to su zaslužni građani Srbije", kaže premijer i ističe da je ponosan što je kao građanin Srbije osetio ponos u Berlinu.

Prema njegovim rečima, suština odnosa sa Nemačkom je da se ne obećava ono što ne može da se ispuni. "Obećao sam ono što možemo da ispunimo", kaže premijer.

Vučić je rekao da ćemo uvek biti spremni da čujemo svaku vrstu kritike od Nemačke i kako kaže, rado ćemo je prihvatiti.

Dodao je da se u Berlinu razgovaralo i o situaciji u Ukrajini i Rusiji.

"Ne mogu da kažem da se oni apsolutno slažu sa stavovima Srbije ali ih poštuju i ja sam im zahvalan na tome", naveo je Vučić.

Premijer je rekao da se pričalo i o ekonomiji, životu u Srbiji, teškim reformama koji su pred nama, kao i o toku pregovara sa EU.

Nezaobilazna tema, kaže Vučić, bile su i nedavne poplave koje su pogodile Srbiju. Istakao je da je Nemačka već pružila pomoć, ali očekuje još pomoći od te zemlje.

Predsednik Vlade je rekao da se Angela Merkel seća teških razgovora sa prethodnim srpskim rukovodstvom 2011. i da joj je sada drago što su razgovori potpuno drugačiji.

"Sutra razgovaramo sa predstavnicima 15 do 16 nemačkih kompanija. Želim da prošire svoje poslovanje u Srbiji", naveo je Vučić.

Premijer poručuje da ne postoji razlog za slavlje jer su pred Srbijom teške obaveze, koje moraju da se sprovedu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja