Vučić: Iza korupcije stoje moćni i opasni ljudi
Foto: KURIR

Slede Srbijagas i EPS, Agrobanka nije gotova

Vučić: Iza korupcije stoje moćni i opasni ljudi

Politika -
Nisam siguran hoćemo li bitku uspeti da dobijemo. Jedino što mogu da kažem je da ćemo skupo prodati svoju kožu. Toliko su moćni i opasni ti ljudi, rekao je Vučić

BEOGRAD - Prvi potredsednik vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić izjavio je da istraga o slučaju "Agrobanka" nije prekinuta i da će sigurno biti još odgovornih za zloupotrebe i najavio da će i druga preduzeća poput "Srbijagasa", EPS-a i drugih doći na red. Vučić je naglasio da se na slučaju "Agrobanka" još radi, da je u pitanju ozbiljan posao i da su ogromni timovi ljudi angažovani u toj istrazi."Kada ćemo iz jednog u drugo preduzeće ne znamo. Nema zaštićenih, svi će doći na red. I EPS i svi druge slučajeve", rekao je Vučić.

On je rekao da niko neće moći da zaustavi istrage i zatražio malo vremena i strpljenja. Vučić je rekao i da su tužioci i druge osobe u pravosudnom sistemu u čudu gledali kada im je rekao da slobodno mogu da rade svoj posao u slučaju vlasnika Habitfarma Radoslava Laleta Sekulića i "Agrobanke".

Vučić je naglasio da su, kada je u pitanju korupcija, stvari mnogo teže nego što se misli i dodao da se ponekad i sam šokira saznanjima do kojih dolazi."Nisam siguran hoćemo li bitku uspeti da dobijemo. Jedino što mogu da kažem je da ćemo skupo prodati svoju kožu. Toliko su moćni i opasni ti ljudi...Obećavam da će naš obračun biti težak", rekao je Vučić i dodao:

"Ova borba je na početku, ishod je neizvestan, ali onima koji misle da su nepobedivi, a koji su s druge strane zakona obećavam da će borba biti teža nego do sada i da se neće voditi kroz medije", naglasio je Vučić.

Vučić je najavio i da se, kada je u pitanju korupcija u zdravstvu, do kraja oktobra mogu očekivati značajni rezultati, ali da je državnim organima potrebno vreme da ispitaju i sakupe dokaze i da tužilaštvo pokrene istragu. "Molim za strpljenje. Mnogi će biti iznenađeni. Vidim da su mnogi nervozni i niko ne pita šta sam radio u Berlinu, nego što se vrši pritisak na jednu, drugu, treću, petu kompaniju", rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja