Vučič kao Đinđić: Ako mene uklone, neće zaustaviti hapšenja

Ne plaši se mafije

Vučič kao Đinđić: Ako mene uklone, neće zaustaviti hapšenja

Politika -
Potpredsednk Vlade Srbije obratio se javnosti rečima koje neodoljivo podsećaju na izjave koje je svojevremeno davao premijer Zoran Đinđić za vreme borbe protiv kriminala

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić izneo je niz podataka o zloupotrebama prilikom kupovine Politike, Večernjih novosti i novosadskog Dnevnika.

- Ist medija grupa kupila je 50 odsto vlasničkog udela Politike...Ovo je neka vrsta političkog kriminala...Za Politiku nemamo dokaza kako je država odustala od prava preće kupovine, što je protumačeno da je odustala....Ipak, mi ćemo to umeti da iskoristimo, kako bi u ovoj situaciji zaštitili bar minimum državnih interesa - istakao je Vučić dodavši da iza svega stoji prvi čovek Farmakoma Miroslav Bogićević (čije ime nije izgovorio), a koji je to učinio kao uslugu Demokratskoj stranci.

- Farmakom je primoran da preko svojih ćerki firmi učestvuje u ovoj kupoprodaji, kao i kupovini potraživanja kada su u pitanu Večernje novosti...To se radi za male pare, za 200 - 300 evra se registruje firma.Postoji čovek koji je platio deo iz svog obrta, a pošto nije bilo više sredstava dobio je kredit Agrobanke, a onda je taj novac uplaćen u kupovini Politike, potraživanja Novisti i Dnevnika....U narednim danima ćemo pronaći način da zaštitimo državu a da tog čoveka ne diramo...Jer on ima firmu koja zapošljava 3.000 ljudi. Reč je o moralnoj odgovornosti, političkom kriminalu - rekao je Vučić.

Vučić je naglasio daje najvažnije da şe pronađe rešenje u kome ćemo mi u Srbiji dobiti makar deo pravde, kako bi zaštitili bar deo državne imovine.

- Ja hoću da kažem ljudima u Srbiji da postoje razne vrste pokušaja da se nešto zaustavi, ali ne vredi.Potrebno je strpljenje, nemamo dovoljno ljudi.Agrobanka je nešto što će se tek videti. Bilo je pokušaja da ide sve u jednom smeru, a da se suština zataška.Ljudi neće još dugo morati da čekaju, ali ja ih molim za još malo strpljenja.Ono što je naš posao je da pravda bude zadovoljena. Savršen zločin ne postoji i pravdu niko ne može da pobedi - rekaoje Vučić i naglasio:- Ne mogu da kažem kakav će kraj biti, jer je protivnik mnogo moćan, ali da uplaše mene i ljude koji rade sa mnom niti mogu niti će im to poći za rukom.To više niko da neće moći zaustavi. Novembar i oktobar će biti jako zanimljivi - zaključio je potpredsednik Vlade u Dnevniku 2 RTS.

http://www.youtube.com/watch?v=EeMTKS2ejco

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track