VUČIĆ: Menjamo više ministara, o imenima sledeće subote!
Foto: Tanjug

VUČIĆ: Menjamo više ministara, o imenima sledeće subote!

Politika -
Vučić je rekao da je na sednici postignuta puna saglasnost po svim pitanjima, ali nije hteo da navede o kojim ministrima je reč
1 / 7 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Lider SNS Aleksandar Vučić rekao je danas da će na Glavnom odboru stranke, 20. jula, predložiti smenu više ministara i istakao da od koalicionih partnera očekuje isti nivo odgovornosti.

Vučić je posle sednice Predsedništva stranke istakao da je na sednici bilo reči o personalnim rešenjima, da nije postignuta puna saglasnost "po svim pitanjima", a imena ministara koji će biti zamenjeni nije naveo.

"Promenićemo ne jednog, već više ministara", precizirao je Vučić.

On je novinarima rekao da ga je Predsedništvo ovlastilo da na Glavnom odbopru stranke, iduće subote, iznese mere i predloge za rekonstrukciju Vlade Srbije, kad je reč o SNS.

"Ključni cilj vlade posle rekonstrukcije mora biti zapošljavanje Srbije", rekao je Vučić. Lider Srpske napredne stranke najavio je da će ta stranka sledeće subote održati sednicu Glavnog odbora na kojoj će biti donete konačne odluke kako će biti izvršena rekonstrukcija Vlade Srbije, javnih preduzeća, javnih službi, svih nivoa vlasti.

"Mi smo imali ozbiljne, duge razgovore, o ciljevima, programu. Ključni cilj je zapošljavanje Srbije, zapošljavanje građana i spuštanje nivoa nezaposlenosti ispod 20 odsto", rekao je Vučić.

"Prvi cilj je da zaposlimo Srbiju. Drugi je jačanje institucija i pobeda vladavine prava nad vladavinom bezakonja. Treći - ne samo socijalna politika i briga o nezaštićenima i penzionerima, već i o mladima i to ne samo kroz prvu tačku, odnosno zapošljavanje, već pokušaj menjanja svesti kako da doprinesemo budućnosti", rekao je Vučić.

On je naveo da je danas bilo reči o svim problemima funkcionisanja vlasti, kao i o personalnim rešenjima.

"Nismo u potpunosti postigli saglasje o svemu, ali sam dobio ovlašćenje da Glavnom odboru stranke predočim mere i predloge za politiku i rekonstukciju Vlade", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je od Predsedništva tražio ono što će, kako je rekao, tražiti i od Glavnog odbora stranke - da prihvate najozbiljnije promene, jer ovo je, kako je primetio, prvi put da jedna vlada bez prevelikog pritiska javnosti i opozicije raspravlja o sopstvenoj rekonstrukciji.

"Moj predlog Glavnom odboru biće temeljna rekonstrukcija Vlade. Moj predlog neće biti promena samo jednog ministra, već više ministara, a očekujem od koalicionih partnera isti nivo odgovornosti.

On je novinarima posle sednice Predsedništva rekao da je pripremljeno i mnogo detalja o tome kako sve to treba da izgleda u ekonomskoj sferi i dodao da će sve to biti dostavljeno koalicionim partnerima

Vučić: U naredna dva, tri dana glavni pregovorač sa EU Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u naredna dva, tri dana biti odlučeno ko će biti glavni pregovarač u nastavku procesa pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.

On nije govorio o imenima, ali je naveo da Predsedništvo SNS nije bilo "inspirisano pisanjem medija".

"Razgovarali smo o tome, i u naredna dva, tri dana trebalo bi da bude određen glavni pregovarač", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje ko će biti na toj poziciji.

Podsetimo, sednica Predsedništva Srpske napredne stranke na kojoj se razgovaralo o učinku njenih ministara i kadrovskim rešenjima za rekonstrukciju vlade počela je u subotu ujutro oko 10.10 sati posle dolaska predsednika SNS Aleksandra Vučića u sedište stranke.

Sednica je završena posle maratanoskog rajanja od pet i po sati. Na sednici se razgovaralo o kadrovskim rešenjima za predstojeću rekonstrukciju vlade i učinku ministara te stranke. Pre sednice bilo je najavljeno da bi partijski vrh trebalo da predloži kandidata za šefa pregovaračkog tima sa EU.

http://www.youtube.com/watch?v=TEcFVyxgITk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track