Vučić nastavlja posetu Americi

Od 5. do 11. decembra

Vučić nastavlja posetu Americi

Politika -
Ministar odbrane Srbije sastaće se sa kolegom Leonom Panetom, savetnikom za nacionalnu bezbednost potpredsednika Džozefa Bajdena, zamenikom direktora DIA Dejvidom Šedom, kao i šefom Biroa Nacionalne garde generalom Frenkom Grasom

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić nastavlja danas višednevnu radnu posetu Sjedinjenim Američkim Državama, gde će imati više sastanaka sa američkim zvaničnicima.

Tokom posete Vašingtonu ministar odbrane Srbije će se sastati sa američkim kolegom Leonom Panetom, zatim savetnikom za nacionalnu bezbednost potpredsednika Džozefa Bajdena Entonijem Blikenom, zamenikom direktora DIA Dejvidom Šedom, kao i šefom Biroa Nacionalne garde generalom Frenkom Grasom.

Pored toga, Vučić će imati niz sastanaka u Stejt departmentu sa državnim sekretarom Tomasom Najdsom, zamenikom pomoćnika državnog sekretara Filipom Rikerom i sa pomoćnikom državnog sekretara Biroa za narkotike i vladavinu prava Vilijamom Braunfildom.

Potpredsednik srpske Vlade će u američkom Senatu održati predavanje o evropskim integracijama Republike Srbije, nakon čega će se sastati sa senatorima i kongresmenima.

Tokom boravka u Americi, od 5. do 11. decembra, Vučić će posetiti i Ohajo, gde će se sastati sa komandantom Nacionalne garde Deborom Ešenhrst i obići njihov kamp.

Prvog dana posete Vučić je juče predstavljao Srbiju na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, na kojoj je predstavljen izveštaj o radu Haškog tribunala i izneo stav Vlade Republike Srbije o tom izveštaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja