Vučić: Nema dogovora o pravosuđu, nema izmene briselskog sporazuma
Foto: KURIR

Prvi potpredsednik vlade

Vučić: Nema dogovora o pravosuđu, nema izmene briselskog sporazuma

Politika -
Teško mi je da objasnim taktiku Srbije u pregovorima, jer postoje stvari koje ne smem javno da kažem. Zato imajte poverenja u rukovodstvo Srbije jer znamo šta radimo, naveo je vicepremijer

LAZAREVAC - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da u Briselu još nije postignut konačan dogovor u vezi s pravosuđem na Kosovu. Na pitanje da li je jučerašnjim predlozima o rešenjima za pravosuđe na severu Kosova izmenjen Briselski sporazum, Vučić je kazao da "ništa nije izmenjeno i ništa nije dogovoreno".

"Postoji jedno pravilo, a to je da ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno", rekao je prvi potpredsednik vlade, koji je juče bio na pregovorima s prištinskom stranom u Briselu.

Vučić je rekao da mu je teško da objasni taktiku Srbije u pregovorima, jer postoje stvari koje ne sme javno da kaže.

"Zato imajte poverenja u rukovodstvo Srbije jer znamo šta radimo", rekao je Vučić.

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je nakon jučerašnjih pregovora u Briselu da se u dijalogu s Prištinom došlo blizu dogovora o formiranju jednog suda za sedam opština na severu Kosova, u kojem će srpski interesi biti zaštićeni. Dačić je objasnio da će u zgradi suda na severu Kosova biti i Apelacioni sud i istakao da će biti očuvana specifičnost i samosvojnost severa sa srpskom većinom.

Vučić je ranije optuživao prištinske vlasti da "trikovima" žele da izmene sporazume, odnosno da izdejstvuju da severna Kosovska Mitrovica dobije osnovni sud koji će imati svoje grane u četiri severne kosovske opštine i tri opštine južno od Ibra i dodao da je ideja bila da se time promeni etnička struktura.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track