Vučić: Nemačka je naš strateški partner!

Vicepremijer u Berlinu

Vučić: Nemačka je naš strateški partner!

Politika -
Aleksandar Vučić i vicekancelar Filip Resler složili su se da treba unaprediti odnose u energetici, infrastrukturi i auto-industriji

BERLIN - Na visokom nivou.Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić posle sastanka s vicekancelarom Filipom Reslerom izjavio je da je Nemačka strateški partner Srbije i ukazao na značaj daljeg jačanja političkog dijaloga između dve zemlje na najvišem nivou.Vučić, koji je juče otišao u prvu zvaničnu posetu Nemačkoj posle formiranja Vlade, rekao je da je zainteresovan za intenziviranje parlamentarne saradnje dve države.- Naročito je važna naša saradnja na unapređenju ekonomskih odnosa u oblasti energetike, infrastrukture i auto-industrije. Nemačkim kolegama ukazao sam na značaj koji pružaju Srbiji na putu ka EU. Srbija je čvrsto opredeljena za unapređenje ekonomske saradnje i posvećena sprovođenju i implementaciji reformi, jačanju pravne države, kao i borbi protiv kriminala i sistemske korupcije - istakao je Vučić.Resler je naglasio da su Nemačka i njene kompanije zainteresovane za unapređenje saradnje i da očekuje od Srbije jačanje pravnih okvira za poslovanje i ostvarivanje makroekonomske stabilnosti.

Srbin u nemačkoj delegacijiVisoka srpska delegacija u Belinu je potpisala i Memorandum o razumevanju i saradnji u oblasti energetike. Sporazum su potpisali predstavnici EPS i nemačke kompanije RWE uz prisustvo potpredsednika srpske i nemačke vlade i ministarke za energetiku Zorane Mihajlović. Kako saznajemo, s obe strane bilo je po pet predstavnika, ali je jedan član nemačkog tima u stvari bio Srbin, a Vučić je u šali prokomentarisao:- Eto, o svemu odlučuju Srbi. Na to su se svi nasmejali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track