Vučić:  Hoću širok dogovor za izlečenje Srbije!
Foto: KURIR

Vanredni izbori 16. marta

Vučić: Hoću širok dogovor za izlečenje Srbije!

Politika -
Mene takva vrsta kombinatorike ne interesuje. Bitno mi je da li možemo da napravimo preokret u Srbiji i ozdravimo državu, poručuje predsednik SNS

BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je da ni sa kim nije pregovarao o budućem sastavu vlade i dodao da mu je bitno da napravi preokret i ozdravi Srbiju.

"Ni sa kim nisam pregovarao o sastavu vlade. To bi bilo neozbiljno. Mene takva vrsta kombinatorike ne interesuje. Bitno mi je da li možemo da napravimo preokret u Srbiji i ozdravimo državu", kazao je Vučić. On je rekao da će, ukoliko njegova stranka formira Vladu Srbije, ministar finansija ponovo biti Lazar Krstić.

"On (Krstić) je spreman na ličnu nepopularnost, ali nije spreman da rizikuje budućnost Srbije. Očekujem da ćemo u vladi imati i eksperte koji će pomagati. Imaćemo tim kojim će se Srbija ponositi, ali nam prioritet u odabiru ministara sigurno neće biti partijska pripadnost, već ozbiljnost i efikasnost u sprovođenju reformi", objasnio je Vučić. Predsednik SNS odbacio je tvrdnje pojedinih medija da je pomogao bivšem predsedniku Demokratske stranke (DS) Borisu Tadiću da osnuje blok, zbog prijateljstva sa Mikijem Rakićem.

"Ne postoji nijedan dokaz za tu tezu... Dakle, Tadić i Rakić su moji politički protivnici, ali je Rakić moj prijatelj sa kojim mogu da govorim na bezbroj tema. Međutim, to nema nikakve veze sa našim političkim opredeljenjima", naveo je prvi potpredsednik Vlade. Kako je izjavio, ukoliko njegova stranka dobije povorenje građana do kraja juna moraće da usvoje zakone o planiranju i izgradnji, radu i privatizaciji, stečaju i državnim službenicima.

"Razgovaraćemo sa sindikatima, ali već sada znam da neće svi biti zadovoljni. Neću nikoga da lažem. Rudarima u Lazarevcu sam rekao da neće biti ukidanja solidarnog poreza bar godinu dana, dok ne spustimo fiskalni deficit da bismo mogli da razvijamo i više novca uložimo u biznis, za podršku malim i srednjim preduzećima i stranim firmama koje nam obezbeđuju nova radna mesta", objasnio je Vučić. Upitan o tome da li može da se desi da 100.000 ljudi ostane bez posla, Vučić je rekao da će dati sve od sebe da otkaza ne bude.

Lider naprednjaka je rekao da bi sve što bi značilo da SNS nema mogućnost da formira vladu shvatio kao "veliki neuspeh". "Želimo da preuzmemo gotovo svu odgovornost, ali ne želimo svu vlast i moć. Ne radimo ovo da bismo držali dizgine vlasti u svojim rukama, već da bismo mogli ozbiljno da sprovodimo suštinske promene", naveo je on. Prema njegovim rečima, Srbija u ovom trenutku ima najbolje moguće odnose sa Evropskom unijom, Amerikom i Ruskom federacijom. On je dodao da predsednik Srbije Tomislav Nikolić i on imaju jednak strateški pristup i očekuje da odličnu saradnju nastave i u budućnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track