Vučić: Nisam iznenađen Mićinom prevarom

Predsednik vlade o lažnom doktoratu

Vučić: Nisam iznenađen Mićinom prevarom

Politika -
Nepostojeći doktorat Miće Jovanovića bio tema Vladine konferencije - Vučić poručio da tim otkrićem nije šokiran, a Dačić pokušao da se distancira od svega

BEOGRAD - Premijera Aleksandra Vučića nije iznenadilo to što je jedan od doktorata rektora univerziteta Megatrend Miće Jovanovića lažan, ali ističe da bi voleo da vidi dokaze.- Ne mislim da je realno da neko ostane rektor ako se dokaže da je njegov doktorat lažan - bio je više nego izričit premijer na konferenciji za medije u Vladi Srbije, organizovanoj povodom obeležavanja 100 godina od početka Prvog svetskog rata. Ipak, sve je mnogo više zanimala priča o doktoratima.Traži dokazeNa pitanje da li će posle potvrde ministra prosvete Srđana Verbića da Jovanovićev londonski doktorat ne postoji tražiti ostavku ministra policije Nebojše Stefanovića, kome je mentor bio pomenuti rektor Megatrenda, odgovorio je da to nije povezano.- Pronađite mi vezu! Formirana je komisija koja preispituje Stefanovićevu doktorsku disertaciju. Nemam ništa protiv da vi novinari učestvujete u toj komisiji. Imate moj glas i puni doprinos da prisustvujete tome i prihvatiću vaš sud, samo vas molim da pročitate Stefanovićev rad pre nego što ga donesete - odvratio je Vučić, i upitao znači li to da sad treba poništiti diplome svima koji su završili Megatrend.Onda je usledio „zabavniji“ deo.Vučić je posle svog izlaganja šaljivo dobacio Dačiću:- Bolje odgovori ti o Mići, Ivice, nego ja, on je tvoj prijatelj!Dačić je, međutim, prvo uz odmahivanje glavom odbio da odgovori, ali na kraju je ipak popustio.

Šef diplomatije se preznojavao... Dodik, Vučić, Kusturica i Dačić
Šef diplomatije se preznojavao... Dodik, Vučić, Kusturica i Dačić

Čeka epilog- Nisam doktor nauka da bih mogao da odgovaram na ta pitanja. Završio sam fakultet u vreme kada nisu postojali privatni, tako da ne znam zašto mene to pitate. Nisam ministar prosvete, već spoljnih poslova. - Mića Jovanović nije član SPS da bih o tome razgovarao. Nisam ni tražio formiranje privatnih fakulteta, to su hteli oni koji su tražili ravnopravnost privatne i državne svojine. Prema tome, šta ste tražili, to ste i dobili - kazao je Dačić, što je izazvalo smeh prisutnih, i poentirao:- Ne družim se s njim zato što je doktor nauka - naveo je Dačić, ali i priznao da ga je Verbićevo otkriće o famoznom doktoratu iznenadilo.Na konstataciju da na Megatrendu predaje i potpredsednik SPS Žarko Obradović, Dačić je podsetio da predaju i ljudi iz SNS i DS:- Kakve veze ima! Očekujem da se utvrdi puna istina. Mnoge političke funkcionere sam viđao tamo. Ne pljujete ono u čemu smo svi učestvovali.

OdlukaVUJČIĆEVA: MINISTARSTVO ODUZIMA LICENCUVera Vujčić, predsednica Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta, poručila je da eventualnu odluku o oduzimanju licence za rad donosi Ministarstvo prosvete.Ministar Srđan Verbić nije odgovarao na pozive Kurira, a u njegovom kabinetu su pot vrdili da će odgovore poslati u ponedeljak pošto je ministar na putu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track