VUČIĆ: O izborima još nisam odlučio, ne bih da se kockam!

Očekuje se razgovor sa saradnicima

VUČIĆ: O izborima još nisam odlučio, ne bih da se kockam!

Politika -
Lično nisam doneo odluku, u naredna dva ili tri dana intenzivno ću razmišljati i razgovarati sa saradnicima i prijateljima iako znam šta misle. Više bih voleo da su manje izlazili u javnost, a više razgovarali u našim krugovima i bavili se problemima iz svojih sektora, rekao je Vučić

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da još nije doneo odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora i da će u narednih nekoliko dana razgovarati o tome sa saradnicima.

"Lično nisam doneo odluku, u naredna dva ili tri dana intenzivno ću razmišljati i razgovarati sa saradnicima i prijateljima iako znam šta misle. Više bih voleo da su manje izlazili u javnost, a više razgovarali u našim krugovima i bavili se problemima iz svojih sektora. I ako bude izbora to će biti kratka kampanja, da brzo završimo i idemo na posao, a ako ne bude izobra da nastavimo da radimo", rekao je Vučić gostujući na televiziji Kopernikus.

Na pitanje šta je izvesnije u ovom momentu, Vučić je odgovorio da "nije neko ko bi da se kocka sa tim" i dodao da ima mnogo argumenata i za i protiv.Vučić je na pitanje o ministru zaduženom za evrointegracije Branku Ružiću, rekao da ne želi da ulazi u "neargumentovane rasprave prepune ličnih uvreda", a na pitanje hoće li Ružić i dalje biti ministar, naveo da "to ne može da zna".

"Moje je bilo da kažem šta sam imao i mislim da sam bio u pravu", rekao je Vučić i naveo da se ne može sedeti na dve stolice - sa jedne strane podržavati sve tajkune i uvek biti na njihovoj strani, a sa druge hoćete da imate podršku vlade za posao koji obavljate.

On je rekao da nema ništa protiv da neko bude ubeđen da onaj ko je uhapšen nije kriv, ali sa tim se ne ide u javnost.

"Onda nam vratite Veterinarski zavod u stanju u kakvom je bio, a ja znam da je to ne moguće, pa kako je onda neko nevin? Objasnite mi tu matmatiku", ponovio je Vučić i zatražio da mu neko navede ime bar jednog čoveka koji je uhapšen u proteklom periodu i za koga su politički protivnici rekli da je pravično i dobro što je uhapšen".

"Pa oni to nisu rekli ni za Ćuruvijene ubice", rekao je Vučić i ocenio da aktuelna vlada radi ozbiljnije nego prethodna, da postoji mnogo razlika u odnosu na svaku prethodnu i da mnogi u vladi, ne svi, svoj posao rade vredno i posvećeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track