VUČIĆ O OBRENOVCU: Izvlačimo beživotna tela, ne znamo šta nas čeka kad se voda povuče
Foto: Beta

Stanje teško

VUČIĆ O OBRENOVCU: Izvlačimo beživotna tela, ne znamo šta nas čeka kad se voda povuče

Srbija -
Premijer se zahvalio pripadnicima Vojske i MUP, volonterima, ruskim specijalcima, ali i Evropskoj komisiji, vladama EU na pomoći, kao i Bugarskoj i Crnoj Gori

BEOGRAD - Počeli smo da izvlačimo beživotna tela u Obrenovcu. Ne znamo šta nas čeka kada se voda povuče, rekao je predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić koji se danas sastao sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas svima na pomoći i rekao da je Srbija u jednoj stvari pokazala da je velika - a to je ljubav prema otadžbini. Premijer se na konferenciji za novinare posle sastanka sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom zahvalio pripadnicima Vojske i MUPa, volonterima, ruskim specijalcima, ali i Evropskoj komisiji, vladama EU na pomoći, kao i Bugarskoj i Crnoj Gori.

"Situacija u Srbiji danas je teška... Boriću se protiv svih koji pokušavaju da minimuziju učinak ljudi koji 46 sati ne spavaju, posebno ovi u Obrenovcu, koji izvlače ljude jedan po jedno. Govorim o pripadnicima vojske, policije..", rekao je Vučić.

On je dodao da je sa Dodikom razgovarao na koji nacin može najbrže da se izađe iz teske situaci u kojoj su se našle Srbija i Republika Srpska."Vlada RS je uputila zahtev da dobije određenu pomoć. Mi smo, iako se nalazimo u teskoj situaciji uspeli da obezbedimo pomoć u hrani, materijalu, ćebadima", kazao je Vučić.Istakao je i da se sutra uvece očekuje nadolazeći talas reke Save i da je Srbija za to spremna."Šabac je utvrđen", rekao je premijer.

Vučić je rekao da je uhapšeno nekoliko osoba koje su pokušale da zarade na nesreći. Jedna od uhapšenih je iz Obrenovca, koja je, kako je rekao Vučić, utrostručila cene životnih namirnica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track