VUČIĆ: Žurim da nešto uradim jer znam kako ću da skončam
Foto: Tanjug

Srbija da ide napred

VUČIĆ: Žurim da nešto uradim jer znam kako ću da skončam

Politika -
On je rekao da zato hoće što više posla da završi, da bi neko za 10, 15 ili 20 godina mogao da kaže da je neko nešto uradio

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Valde Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da oseća odgovornost prema zemlji i građanima, da želi da što više završi, jer zna kako će da "skonča" i da mu se zato toliko žuri.

"Znam kako ću da skončam, jer dobro znam svoj narod. Znam sebe, svoj narod i najviše ga volim na svetu. Zato i znam kako ću da skončam".

On je rekao da zato hoće što više posla da završi, da bi neko za 10, 15 ili 20 godina mogao da kaže da je neko nešto uradio.

"Zato mi se toliko žuri, jer znam da mi se približilo", rekalo je Vučić.

Vicepremijer je izjavio da Srbija mora da ide napred, bez obzira na to da li su on i Srpska napredna stranka u Vladi ili ne, jer u njoj mora da se napravi zdrav sistem.

"Točak ne može da se vrati unazad", rekao je Vučić u izjavi novinarima posle poslovnog ručka u Američkoj privrednoj komori, navodeći da Srbija hoće da zarađuje i ima zdravu, a ne bolesnu privredu.

On je najavio da predstoje teški rezovi u privredi, tako da se mogu očekivati i demonstracije, ali da Srbija ima šansu za uspeh, kao i da se brzo mogu očekivati neki pozitivni pomaci.

Šeik Muhamed bin Zajed ponovo dolazi u Srbiju

Prvi potpredsednik Vlade izjavio je da se nada da će šeik Muhamed bin Zajed el Nahjan do kraja septembra posetiti Beograd gde će nastaviti razgovore o investicijama Abu Dabija u Srbiju.

Vučić je kazao da će se nastaviti razvoj ideje oko dolaska Mubadale i istraživačkog centra u koji nameravaju da ulože 400 miliona evra.

"Zatim sledi da se razmotri inveseticija u fabriku čipova od najamanje dve milijarde evra", kazao je on.

Vučić je dodao i da je juče razgovarao sa predstvnicima japanske kompanija Takata koja se bavi priozvodnjom vazdušnih jastuka i da će nemački Boš u novembru otvoriti fabriku sistema za brisače na automobilima u Pećincima.

"Gotovo je izvesno ulaganje Mercedesa u fabriku autobusa Ikarbus, a sada mogu da kažem da očekujem ulazak Mercedesa i u pribojski FAP", kazao je Vučić.

On je dodao da krajem septembra, početkom oktobra za Srbiju očekuje mnogo dobrih i pozitivnih vesti. "Toliko su pozitivne da me je strah da o tome govorim, pa zato ćutim dok se takve stavri ne završe", kazao je Vučić.

Vučić je povodom smene vlasti u Beogradu izjavio da se bavi suštinskim stvarima, a ne besmislicama. On je reagujući na konstataciju novinara da se njegov stav o smeni vlasti u Beogradu još nije čuo, ponovio da se ne bavi besmislenim stvarima.

"Kao što vidite bavim se suštinskim pitanjima, besmislicama i besposlenim ljudima se, rekao sam, ne bavim", poručio je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track