Vučić o sporazumu: Ne prihvatamo ucene i pretnje
Foto: Tanjug

Vučić o sporazumu: Ne prihvatamo ucene i pretnje

Politika -
Može na ulici da odlučuje ko šta hoće, ali u Srbiji se zna gde se odlučuje - odlučuje se u institucijama sistema, kaže vicepremijer

ZAGREB - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je uveren da bi većina građana Srbije na referendumu prihvatila sporazum Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa i poručio da vlada neće prihvatiti ucene manjine.

"Očekujemo konačnu odluku Srba s Kosova. Referendum ima smisla ako oni budu spremni da ga sprovedu u slučaju da rezultat bude nepovoljan za njih", odgovorio je Vučić na pitanje novinara u Zagrebu hoće li biti održan referendum o sporazumu s Prištinom.

Podsetio je da je ponudio ostavku i pad vlade ako sporazum ne prođe na referendum. Vučić je rekao da vlada neće prihvatiti ucene i odlučivanje o referedumskom pitanju na ulici. "Može na ulici da odlučuje ko šta hoće, ali u Srbiji se zna gde se odlučuje - odlučuje se u institucijama sistema. U Srbiji će da odlučuje većina građana i naroda, a ne manjina koja misli da na različite načine može da zloupotrebljava svoju poziciju i nekome preti. Pretnje i ucene nikada nismo i nećemo prihvatiti", naveo je prvi potpredsednik Vlade Srbije.

Vučić boravi u zvaničnoj poseti Zagrebu tokom je se susreo s najvišim hrvatskim zvaničnima, među kojima i ministarkom spoljnih i evropskih poslova Vesnom Pusić.

On joj je zahvalio na pismu koje je posle osme runde razgovora Beograda i Prištine uputila visokoj predstavnici EU Ketrin Ešton, a u kojem se zauzel za nastavak dijaloga. Upitan o najavljenoj kupovini naoružanja iz Rusije, Vučić, koji je i ministar odbrane, odgovorio je da će Srbija u skladu s finansijskim mogućnostima kupiti ono što je na tržištu najpovoljnije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track