Vučić očekuje smirivanje situacije na jugu Srbije
Foto: KURIR

Uveren u nastavak dijaloga

Vučić očekuje smirivanje situacije na jugu Srbije

Politika -
Hoću da gradimo budućnost u kojoj će Srbi i Albanci živeti mirno, komšijski, ali zakoni moraju da se poštuju i tačka, poručio vicepremijer

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas uverenje da neće doći do prekida dijaloga Beograda i Prištine zbog uklanjanja spomenika pripadnicima tzv. Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca (OVPMB) u Preševu i da će se situacija na jugu Srbije smiriti.

Na svečanom obeležavanju početka usavršavanja 2. klase polaznika visokih studija bezbednosti i odbrane, Vučić je novinarima rekao da se nada smirivanju situacije na jugu Srbije jer, kako je istakao, "Srbija ničim nije doprinela eskalaciji sukoba na tom prostoru".

"Hoću da gradimo budućnost u kojoj će Srbi i Albanci živeti mirno, komšijski, ali zakoni moraju da se poštuju i tačka. Ako neko misli da politikantstvo može da ostvari rezultat, poručujem da to nije moguće", rekao je Vučić.

On je kazao da "nije prvi put da (poslanik) Riza Haljimi i neki drugi pominju da hoće da se taj deo Srbije pripoji Kosovu" i poručio građanima da budu mirni jer se vlasti Srbije ponašaju civilizovano. "Odmah posle dogovora, izasli su sa zahtevom da se pripoje Kosovu, nakon čega je i Albanija regovala, što pokazuje da su od početka imali druge planove", izjavio je Vučić.

Potpredsednik Vlade Srbije je danas najavio razgovor sa ambasadorom Velike Britanije u Srbiji koji je zabrinut zbog situacije na jugu Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track