Vučić održao bukvicu Ugljaninu!

Burna sednica Vlade

Vučić održao bukvicu Ugljaninu!

Politika -
Ceo sat ministri raspravljali o prisustvu Sulejmana Ugljanina otkrivanju ploče Aćif-efendiji. Vlada traži skidanje sporne table

BEOGRAD - Ugljanin pojma nema ko je AćifSkoro sat vremena ministri su na sednici Vlade raspravljali o tome što je Sulejman Ugljanin nedavno prisustvovao otkrivanju spomen-ploče Aćif-efendiji u Novom Pazaru, saznaje Kurir.- Svi ministri su osudili Ugljanina i rekli da je neprihvatljivo što se pojavio na takvom događaju. A onda je počeo Vučić. Prvo je upitao Ugljanina da li zna da je to čovek koji je pobio 7.000 Srba. Vučić je zatim čitao delove govora Aćif-efendije i jasno rekao da je Srbija zemlja u kojoj se poštuje antifašistička tradicija. Rekao je da nema nameru da provocira bilo kog Bošnjaka i one kojima je trn u oku, ali da neće tolerisati ni one koji su podržavali fašizam. Na kraju je dodao da će ministarstva pravde i kulture i informisanja preduzeti sve neophodne mere da se sporna ploča ukloni - ispričao je Kuriru izvor iz Vlade.Na sve to, dodaje naš sagovornik, Ugljanin se pravio kao da prvi put čuje ove podatke.- Ugljanin se pravdao da nije znao da je Aćif-efendija pobio Srbe i da je samo čuo da je on pozitivna ličnost iz istorije Novog Pazara. Ostali ministri su mu odbrusili da je trebalo bolje da se informiše, pa bi saznao da se Aćif nije ni zalagao za prava Bošnjaka, već Albanaca, i da je upravo negirao njihovo pravo. Nikada ni reč srpskog nije progovorio i sve je po Novom Pazaru terao da govore albanski - ispričao je detalje polemike izvor iz Vlade.Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić u izjavi za Kurir kratko je odgovorio da će ova vlada braniti antifašističku tekovinu zemlje i u skladu s tim biće preduzete sve neophodne mere.Podsetimo, ministar Ugljanin je prisustvovao otvaranju spomen-ploče Aćif-efendiji.

Ugljanin se pravio neobavešten
Ugljanin se pravio neobavešten

Inicijativa da se ukloni tablaVlada je najavila da će ministarstva kulture i pravde pokrenuti inicijativu da se ukloni tabla koja je za vikend postavljena u Novom Pazaru, na kući u kojoj je živeo Hadžiahmetović.

Vučić: Nema zaštićenih

Vučić je sinoć izjavio da će rezultati nove vlade u borbi protiv korupcije biti vidljivi u „najskorije vreme“ i najavio preispitivanje spornih privatizacija.- Institucije moraju da imaju u vidu da zaštićenih nema, bez obzira na političku ili bilo kakvu drugu pripadnost. Ne želimo nikakvu vrstu lova na veštice, važnija od hapšenja je čvrstina optužnice - rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track