VUČIĆ: Pajtić bi dobio izbore, ali na Marsu!

Odgovor pokrajinskom premijeru

VUČIĆ: Pajtić bi dobio izbore, ali na Marsu!

Politika -
Neka mi kaže Bojan Pajtić gde će to da nas pobedi. Je l’ na Marsu? Takve gluposti dugo nisam čuo, poručuje vicepremijer

BEOGRAD - Ide dalje.Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade, rekao je da zbog grafita gde se priziva njegova smrt, ali i plakata na kojima je Bojan Pajtić u zatvorskoj uniformi, ni jednom ni drugom neće „faliti ni dlaka s glave“.- Narod je mnogo više izgubio lošom vlašću nego svim tim besmislicama i glupostima. U Novom Sadu je na protestu sve proteklo mirno iako su se naslušali i pretnji i priča da se to neće završiti mirno, da se sprema prevrat, novi 5. oktobar... - rekao je Vučić.Vicepremijer je, odgovarajući na Pajtićev zahtev za raspisivanje vanrednih republičkih izbora, rekao:- Genijalna stvar! Nije mi jasno kako bi to bilo moguće da se izvede. Pretrpeli bi ubedljiv poraz. Voleo bih da mi gospodin Pajtić pojasni svoju ideju. Ako misli da će na republičkom nivou proći bolje nego na pokrajinskom, nemam ništa protiv. Kako je uopšte moguće da imamo republičke a da nemamo pokrajinske izbore i pod kojim izgovorom - upitao je Vučić, navodeći primer Kovina gde je na nedavnim izborima SNS dobio 42 odsto glasova, a DS od prethodnih 27 spao na svega devet.- Neka mi kaže gde će to da nas pobedi. Je l’ na Marsu? Gde? Takve gluposti nisam dugo čuo. Pokažite mi jedno mesto na mapi gde će pobediti - rekao je Vučić.Bojan Pajtić je ranije juče rekao da neće podneti ostavku, niti će povući tekst deklaracije o Vojvodini:- Ali očekujem da će biti vanrednih republičkih izbora, zbog sve većih nesporazuma unutar vladajuće koalicije i samog SNS.

Ovaj grafit se pojavio u novosadskom naselju Detelinara
Ovaj grafit se pojavio u novosadskom naselju Detelinara

Bojan Pajtić (Foto: Dragan Kadić)
Bojan Pajtić (Foto: Dragan Kadić)

Pajtić popuštaVojvođanski premijer Bojan Pajtić izjavio je da će iz Predloga deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava AP Vojvodine izbaciti spornu rečenicu u kojoj se navodi da je „autonomija Vojvodine istorijsko i prirodno pravo njenih građana i njihovom voljom Vojvodina je u sastavu Srbije“.- Preuzimam javnu obavezu da ćemo je izbaciti, ona nije važna - rekao je Pajtić u „Utisku nedelje“.

SNS: Počelo potpisivanje peticijeMaja Gojković, članica Predsedništva SNS, rekla je da su juče počeli sa prikupljanjem potpisa građana u peticiji kojom se traži raspisivanje vanrednih pokrajinskih izbora- Cilj je da se pokaže koliko građana želi vanredne pokrajinske izbore. Volela bih da vidim na koji način će vrh DS ignorisati tako veliki broj potpisa - rekla je Gojkovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track