Vučić postao lider SNS

Zasluženo

Vučić postao lider SNS

Politika -
Zameniku predsednika naprednjaka mogu da pozavide na obrazovanju, a jedan je od retkih koji je i odbijao funkcije

BEOGRAD - Lider!Dosadašnji zamenik predsednika SNS Aleksandra Vučić koliko danas preuzeće najveću stranku u Srbiji, jer Tomislav Nikolić prelazi na dužnost predsednika republike.

Novom predsedniku SNS mnogi mogu pozavideti na obrazovanju. Pravni fakultet u Beogradu završio je kao jedan od najboljih studenata, bio je stipendista Fondacije za razvoj naučnog podmlatka, a u Brajtonu je godinu dana usavršavao engleski jezik. U jednom od intervjua Kuriru rekao je da mu je želja da nauči čak i japanski.

Budući prvi čovek SNS jedan je od najzaslužnijih što su u Srbiji preovladale stranke proevropske orijentacije. Kako je sam izjavljivao 2008, odluka da napusti SRS bila je teška, ali je prelomio i stao uz Nikolića, što se pokazao kao pravi potez. Odbio je da sedne u poslaničku klupu, već se opredelio za rad u stranci i od nje, zajedno sa saradnicima, napravio najjaču parlamentarnu partiju. Od nekoga ko je bio na listi državljana Srbije kojima je bio zabranjen ulaz u SAD i zemlje EU, došao je do toga da s njim rado razgovaraju.

Decembra 2011, tokom boravka u Americi, imao je sastanke sa Dženifer Braš, direktorkom Stejt departmenta za južnu i centralnu Evropu, s nekoliko kongresmena ali i predstavnicima NVO.

- Od formiranja SNS Vučić je, zajedno s Nikolićem, desetine puta imao sastanke sa zvaničnicima EU. Rezultat toga se mogao videti u ponedeljak, kad su redom pristizale čestitke i iz najznačajnih zemalja Zapadne Evrope, najviših zvaničnika EU i SAD. Koliko god da je popravio odnose sa Zapadom, nije zaboravio Rusiju, za koju može da se kaže da je i emotivno vezan. Jedno od njegovo dvoje dece upravo pohađa rusku školu u Beogradu. Sve u svemu, mnogi smatraju da je odavno zreo za novog vođu SNS.

Doveo Đulijanija

U jeku predizborne kampanje, uradio je nešto što je zasenilo sve u Srbiji. Bio je domaćin Rudolfa Đulijanija, bivšeg gradonačelnika Njujorka.

- Bila mi je čast da ugostim čoveka koji je dobio nadimak „gradonačelnik sveta“- rekao je posle posete.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track