Vučić: Radno vreme u javnom sektoru od 7.30 već od 1. maja!
Foto: Beta

Predsednik Vlade Srbije najavio

Vučić: Radno vreme u javnom sektoru od 7.30 već od 1. maja!

Društvo -
Premijer je rekao i da su u javnom sektoru mnogi do sada radili do 12, 13 časova, pa da su zatim odlazili na ručak, a da se nakon toga najčešće nisu ni vraćali na posao

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas novo radno vreme u javnom sektoru - od 7 i 30 i donosenje uredbe o korišćenju službenih vozila.

Radno vreme u javnom sektoru trebalo bi već od prve sednice vlade u četvrtak 1. maja da bude pomereno na pola osam ili osam sati, a ne kao što je bilo do sada - pola devet, rekao je Vučić nako primopredaje dužnosti sa nekadašnjim premijerom Ivicom Dačićem, objašnjavajući da je cilj te mere bolja efikasnost javnog sektora ali i da se pokaže posvećenost i promena svesti prema radu i obavezama.

Vučić je rekao i da su u javnom sektoru mnogi do sada radili do 12, 13 časova, pa da su zatim odlazili na ručak, a da se nakon toga najčešće nisu ni vraćali na posao.

Najavljujući da će uredba o korišćenju službenih vozila biti doneta na sednici vlade 1. maja, Vučić je rekao i da nakon te odluke očekuje prve proteste zaspolenih u administraciji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track