Vučić s predstavnicima vojnog i bezbednosnog sektora

Poseta Americi

Vučić s predstavnicima vojnog i bezbednosnog sektora

Politika -
Vučić će se sastati sa američkim državnim sekretarom za odbranu Leonom Panetom, čime će postati prvi srpski zvaničnik koji će imati susret sa ovim najvišim funkcionerom Pentagona

VAŠINGTON - Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić nastavlja danas posetu Vašingtonu susretom sa više značajnih američkih zvaničnika iz vojnog i bezbednosnog sektora, sa kojima će razgovarati o daljoj saradnji Srbije i Sjedinjenih Američkih Država.

Vučić će se sastati sa američkim državnim sekretarom za odbranu Leonom Panetom, čime će postati prvi srpski zvaničnik koji će imati susret sa ovim najvišim funkcionerom Pentagona.

Tokom dana je predviđeno i da razgovara sa Entonijem Blinkenom, savetnikom za nacionalnu bezbednost potpredsednika SAD Džoa Bajdena, kao i sa zamenikom direktora DIA Dejvidom Šedom.

Vučić će, takođe, imati susret i sa šefom biroa Nacionalne garde SAD generalom Frenkom Grasom.

On je juče održao brifing na Kapitol Hilu, na kome je predstavio spoljnopolitičke prioritete Srbije, istakavši da pristupanje Evropskoj uniji ostaje glavni cilj srpskih vlasti, i pored toga što je svestan da je popularnost EU sada na najnižoj tački u Srbiji.Vučić je američkim kongresmenima poručio i da će nova vlast, za razliku od prethodne, ono što dogovori oko Kosova i učiniti i da je treba ceniti po delima a ne po obećanjima.Njegovo izlaganje izazvalo je pažnju kongresmena i senatora, kao i diplomatskog kora, i direktora najznačajnih lobističkih i organizacija javne politike (tink-tenk) iz američke prestonice.

Vučić je najavio i donošenje novih zakona u Srbiji, kojima će biti olakšano ulaganje i poslovanje, kao i stvaranje boljeg biznis okruženja. On je takođe rekao i da se vodi, kao i da će se nastaviti sa oštrom borbom protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Prvi potpredsednik srpske vlade i ministar odbrane u subotu putuje u Ohajo, gde će posetiti sedište Nacionalne garde te savezne države, koja već godinama uspešno sarađuje sa Vojskom Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track