Vučić se sastao sa Burkhalterom
Foto: Tanjug

Švajcarac u gostima

Vučić se sastao sa Burkhalterom

Politika -
Tokom posete Srbiji švajcarski predsednik koji je ujedno i šef diplomatije sastaće se sa visokim srpskim zvaničnicima

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom i ministrom spoljnih poslova Švajcarske Konfederacije Didijeom Burkhalterom. Dvojica zvaničnika razgovarala su, kako je saopštila kancelarija prvog potpredsednika vlade, o bilateralnoj saradnji i obostrano konstatovala da je u poslednje tri godine učinjen značajan napredak na tom planu.

Potpredsednik Vučić je obavestio sagovornika o rezultatima dijaloga između Beograda i Prištine i podvukao da će uskoro biti postignut dogovor u oblasti pravosuđa.Tema razgovora bila je i zajedničko predsedavanje OEBS-om dveju zemalja.

Predsednik Burkhalter je ukazao na značaj uspeha ovog predsedavanja s obzirom na to da će se i ubuduće nastaviti sa tom praksom.Predsednik Burkhalter je ukazao na to da postoji velika zainteresovanost švajcarskih kompanija za ulaganja u Srbiju, dok je potpredsednik Vučić naglasio da će Srbija usvajanjem novih zakona stvoriti još bolje uslove za privlačenje stranih investicija.

Preneo je i nameru nove srpske vlade da se u Skupštini u najkraćem roku usvoje i zakoni neophodni za sprovođenje reformi.Predsednik Burkhalter je izjavio da će Švajcarska podržati proces evropskih integracija Srbije.Tokom susreta razgovarano je i o saradnji dveju zemalja u rešavanju krize u Ukrajini u okviru OEBS-a, navodi se u saopštenju. Tokom posete Srbiji Didije Burkhalter, koji je i predsedavajući OEBS sastaće se sa visokim srpskim zvaničnicima.

Burkhalter: Švajcarske kompanije zainteresovane za Srbiju

Predsednik Švajcarske konfederacije Didije Burkhalter danas je u razgovoru sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem izjavio da postoji velika zainteresovanost švajcarskih kompanija za ulaganja u Srbiju.

Kako je saopšteno posle sastanka, dvojica zvaničnika razgovarala su o bilateralnoj saradnji i ocenili da je u poslednje tri godine učinjen značajan napredak na tom planu. Vučić, koji je mandatar za sastav nove Vlade Srbije, naglasio je da će Srbija usvajanjem novih zakona stvoriti još bolje uslove za privlačenje stranih investicija. On je kazao da je namera nove srpske vlade da Skupština u najkraćem roku usvoji i zakone neophodne za sprovođenje reformi.

Vučić je obavestio Burkhaltera o rezultatima dijaloga između Beograda i Prištine i naglasio da će uskoro biti postignut dogovor u oblasti pravosuđa. Tema razgovora bila je i zajedničko predsedavanje OEBS-om dveju zemalja. Predsednik Burkhalter, koji je i predsedavajući OEBS-a, ukazao je na značaj uspeha tvog predsedavanja, jer će se i ubuduće nastaviti sa tom praksom. Burkhalter je izjavio da će Švajcarska podržati proces evropskih integracija Srbije. Razgovarano je, kako je saopšteno, i o saradnji Srbije i Švajcarske u rešavanju krize u Ukrajini u okviru OEBS-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track