Vučić: Srbija će se tek tresti zbog hapšenja!
Foto: Nebojša Mandić

Vicepremijer najavio još intenzivniji obračun s korupcijom

Vučić: Srbija će se tek tresti zbog hapšenja!

Politika -
Biće još žešće i još žešće i biće još većih pobuna u Srbiji zbog onih koji će biti uhapšeni. Na početku svog mandata rekao sam da nema nedodirljivih. Tako će i ostati

SARAJEVO - Nema stajanja.Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je intenziviranje borbe protiv kriminala i korupcije.Bez pardona- Biće još žešće i još žešće i biće još većih pobuna u Srbiji zbog onih koji će biti uhapšeni. Na početku svog mandata rekao sam da nema nedodirljivih. Tako će i ostati. Nastavićemo borbu protiv korupcije i kriminala bez pardona, jer da ima pardona, onda ništa nikome ne bih mogao da kažem. Kao što vidite, ja nemam nikakav strah i ne postoji niko ko je zaštićen u tom smislu - rekao je srpski vicepremijer, odgovarajući na pitanje sarajevskog lista Dnevni avaz o planovima u borbi protiv korupcije.Vučić je objasnio da nije obeshrabren izlaskom Miroslava Miškovića iz pritvora uz jemstvo jer je, kako kaže, važno da se protiv njega vodi efikasan sudski postupak.Vicepremijer je izrazio spremnost za saradnju Srbije i BiH na planu borbe protiv kriminala i korupcije.- Uvek sam spreman da ponudim ono što smo se već dogovorili s Crnom Gorom i što je već dalo značajne rezultate. Mi smo napravili zajedničke takozvane specijalne istražne timove s Crnom Gorom. To možemo da uradimo i s BiH. Mislim da bi to bilo veoma važno jer, prosto, organizovani kriminal i korupcija nemaju granice. Svako naše povezivanje je udarac organizovanom kriminalu, tako da smo uvek spremni ne samo da o tome razgovaramo nego da to i na najkonkretniji način i brzo rešavamo i delujemo - naveo je Vučić.Nema skrivanjaVicepremijer je odgovorio i na pitanje da li planira da dođe u Srebrenicu.- Mislim da je ključna stvar za sve nas da, pre svega, razmišljamo o budućnosti. Jer dokle god mi sve vreme budemo pričali o prošlosti, nećemo razmišljati o budućnosti. Da ne bude zabune, ne želim da se skrivam iza bilo koga ko je lažno u ime naroda kojem pripadam počinio taj stravični zločin. Toliko strašan zločin da vas je sramota što neko ko je u tome učestvovao pripada vašem narodu - rekao je Vučić i dodao:- Vidite, nije mi teško to da kažem. Da li su Srbi takvi zbog toga što se dogodilo u Srebrenici? Da li su Bošnjaci takvi zbog toga što se dogodilo na nekim drugim mestima, na Ozrenu, gde su nekim Srbima glave odsecane, u manjem obimu, u manjem broju? Ne. Nisu - zaključio je Vučić.

U Srbiji niko ne mrzi BošnjakePrvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je vreme da se priznaju greške iz prošlosti i da se, u interesu budućnosti, vrati poverenje među narodima Srbije i BiH.- Došlo je dobro vreme za sve nas koji smo grešili u prošlosti, na stidimo se da priznamo svoje političke greške, nemam nikakav problem s tim. Ja mislim da u Srbiji danas, i to vam otvoreno kažem, ne postoji nikakva, ni najmanja mržnja prema Bošnjacima. Nikakva! - rekao je vicepremijer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track