Vučić u Džonson elektriku: Do 2016. posao za 1.050 radnika
Foto: Tanjug

Vicepremijer u Nišu

Vučić u Džonson elektriku: Do 2016. posao za 1.050 radnika

InfoBiz -
Ono što je do sada urađeno uradile su naše kompanije, predstavnici "Džoson elektriksa" zadovoljni su njihovim učinkom, a zadovoljne su i naše komanije i to pokazuje da stvari možemo da radimo još brže i bolje, rekao je prvi potpredsednik vlade

NIŠ - Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u fabrici "Džonson elektrik" u Nišu do jula 2016. godine biti zaposeno 1.050 ljudi, što pokazuje, kako je naglasio, da može brže, bolje i uspešnije da se radi i da se sprovode reforme.

Vučić je prlikom obilaska gradilišta fabrike rekao da je ponosan što je za samo četiri meseca od početka radova, a šest meseci od potpisivanja prvog ugovora, izgrađen proizvodni pogon od gotovo 10.000 kvadratnih metara. Navodeći da će prvi proizvodi iz fabrike izaći u septembru, a da će u ovoj godini biti zaposlenoo 250 ljudi, Vučić je rekao da će Džonson elektrik snadbevati automobilske gigante - Volvo, BMV, Jaguar i gotovo sve najpoznatije svetske kompanije.

Da je reč o najznačajnijoj investiciji u prethodnih 15 godina u tom delu Srbije, Vučić ilustrovao podacima da je "Džonson elektrik" svetski poznata kompanija, a da će veliki broj kooperanata niška fabrika raditi oslanjajući se na domaći menadžment i sopstvene radnike.

"Ono što je do sada urađeno uradile su naše kompanije, predstavnici "Džoson elektriksa" zadovoljni su njihovim učinkom, a zadovoljne su i naše komanije i to pokazuje da stvari možemo da radimo još brže i bolje", rekao je Vučić.

On je zahvalio gradu Nišu jer je, kako je rekao, u rekordnom vremenu izdao sve neophodne dozvole, uz puno razumevanje da je to istovremeno posao za veći broj ljudi.Kao još jednu prednost dolaska svetske kompanije u Niš Vučić je naveo buduću saradnju proizvodnog pogona fabrike i domaćeg obrazovnog sistema.

"Razgovarano je o tome da imaju neku vrstu upliva u rad tehničke škole kako bi se unapred školovali kadrovi za tu fabriku što bi mnogo značilo, jer je to garancija sigurnog zaposlenja za određene kadrove i neuporedivo bolje obučenost mladih Nišlija", poručio je Vučić.

Izrazivši nadu da će "Džonon elektik" otvoriti još jedan pogon u bliziini, jer to, kako je rekao, podržava rukovodstvo fabrike, Vučić je naveo da je Vlada Srbije pomogla preko SIEPE gradnju sa devet miliona evra i naglasio da je Srbiji potrebno još više takvih investicija.

"Ova fabrika je samo kap u moru, što je samo dokaz da možemo još brže reforme", rekao je Vučić.

Potpredsednik kompanije za Evropu Austin Vong izjavio je da je počastvovan što je potpredsednik vlade u Nišu i istovremeno zadovoljan što je fabrika posle šest meseci od potpisivanja ugoovra već izgrađena. Zahvalivši vladi i gradu Nišu na podršci, Vong je rekao da ocekuje da proizvodnja počne od jeseni. Memorandum o razumevanju za izgradnju fabrike potpisan je juna prošle godine, nakon čega je u septembru potpisan i ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini bez obaveze plaćanja naknade.

Predstavnici "Džonson elektrika" već su uspostavili saradnju sa školama i fakultetima u Nišu sa kojima će raditi na školovanju kadrova koji su im potrebni za rad u fabrici, a nekoliko desetina radnika je već upućeno na obuku u njihovim fabrikama u Evropi i Kini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track