Vučić: U platformi realna rešenja, a ne crvene linije
Foto: Marina Lopičić

Za dijalog sa Prištinom

Vučić: U platformi realna rešenja, a ne crvene linije

Politika -
Odgovarajući na pitanja poslanika, Vučić je rekao da je spreman da prihvati i odgvorrnost i krivicu sa svima koji sede u sali što "nećemo imati dovoljno dobro rešeje, ali šta god da se uradi po pitaju Kosova i Metohije neće biti ni dovoljno dobro, ni dovoljnio jasno

BEOGRAD- Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija u platformi za dijalog sa Prištinom prvi put ponuditi konkretne predloge.

"Pošto sam video papir mogu da kažem da ćemo imati porblema u prihvatanju takve vrste platforme svi zajedno, ali prvi put ćemo izaći sa nečim što je pozitivno, a ne samo negativno i sa crvenim linijama. Kada kažem pozitivno mislim da ćemo nešto i mi da predložimo", rekao je Vučić u Skupštini Srbije.

Vučih je rekao da ne može u ovom trenutku više da kaže budući da je platforma državna tajna.

Odgovarajući na pitanja poslanika, Vučić je rekao da je spreman da prihvati i odgvorrnost i krivicu sa svima koji sede u sali što "nećemo imati dovoljno dobro rešeje, ali šta god da se uradi po pitaju Kosova i Metohije neće biti ni dovoljno dobro, ni dovoljnio jasno".

On je kazao i da će pre objavljivanja platforme u javnosti biti konsultovane sve političke stranke kako bi mogle da daju svoj sud o tom dokumentu i argumente koje će vlast biti spremna da sasluša.

Vučić je na pitanje šefa poslaničke grupe D S S Slobodana Samardžića kada će se u Skupštini raspravljati o Kosovu budući da se u prethodnom mandate raspravljalo "samo dva puta", odgovorio da je uveren da će se u ovom mandatu češće debatovati o Kosovu u parlamentu.

On je obećao poslanicima da će sve što vlada ubuduće bude usvajala u vezi sa Kosovom i Metohijom dobijati u celini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja