Vučić: U Sarajevo dolazim s porukom prijateljstva

Premijer u poseti BiH

Vučić: U Sarajevo dolazim s porukom prijateljstva

Politika -
Mislim da mnogo toga možemo da uradimo zajedno. S naše strane ne postoje nikakvi politički udarci na bilo koga u BiH, poručio predsednik Vlade

SARAJEVO - Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić koji u utorak dolazi u službenu posetu Bosni i Hercegovini, rekao je da dolazi u posetu Sarajevu "ispružene ruke, sa porukom prijateljstva, željom za uspostavljanjem poverenja i istinski dobrih odnosa".Vučić je, u intervjuu za Federalnu televiziju BiH, izrazio želju da se svi ljudi iz Sarajeva i BiH u Beogradu osećaju dobro.

"Želim i da mnogo više nas odlazi ne samo u Banjaluku, nego i u Sarajevo", rekao je on. Vučić od sutrašnjeg susreta očekuje uspostavljanje čvrstog poverenja i značajno bolje ekonomske odnose, i kako je rekao, doći će sa određenim predlozima, prenela je agencija Fena. Vučić je kazao da će posetiti jednu srpsku kompaniju koja je zaposlila 400 mladih inženjera u Sarajevu.

"Mislim da mnogo toga možemo da uradimo zajedno. S naše strane ne postoje nikakvi politički udarci na bilo koga u BiH. Mi se time ne bavimo. Mi se bavimo budučnošću i to je ono što nas zanima i ja mislim da to razumeju i Bošnjaci i Srbi i Hrvati, i svi oni koji žive u BiH bez ikakve razlike", rekao je Vučić. Onima koji žele da stalno pronalaze razloge za sukobe, on je kazao da takvima ne može pomoći.

Na novinarsko pitanje da li očekuje ikakve negativne reakcije iz Banjaluke, s obzirom na to da prvi put nakon preuzimanja funkcije predsednika Vlade odlazi u Sarajevo, a ne u Banjaluku, Vučić je kazao da je o svojoj poseti razgovarao i sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, i da posle posete Sarajevu ide u posetu Beču, a potom, na poziv Angele Merkel, u Nemačku, na što je posebno ponosan.

"Ne očekujem nigde i nikakvu ljutnju", rekao je Vučić i dodao da je politika Srbije jasna. "Mi imamo bliske odnose sa Republikom Srpskom, u skladu sa Dejtonskim sporazumom, u skladu sa Zakonom o specijalnim vezama Srbije i Republike Srpske, to se neće promeniti, ali mi poštujemo teritorijalni integritet BiH i mi želimo da razvijamo poverenje i prijateljstvo sa BiH", naglasio je on.

To je, kaže, rekao na sastanku sa Dodikom, to je rekao danas, a to će ponoviti i sutra. "Ja ne menjam svoje iskaze u skladu sa tim s kim razgovaram, gde govorim i kome se obraćam", rekao je Vučić u izjavi za Federalnu televiziju BiH, a prenela agencija Fena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track