Vučić: Verujem u dobre vesti o datumu pregovora sa EU

Uoči odlaska u Berlin

Vučić: Verujem u dobre vesti o datumu pregovora sa EU

Politika -
Mom prijatelju Hojzgenu ću reći da Srbija ne može lako da podnese nedobijanje datuma, iskren je vicepremijer

ABU DABI - Teški razgovori nas očekuju. Naš je posao da objasnimo šta smo uradili prethodnih 200 dana. Urađeno je više nego što je očekivano, rekao je prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić jutros u Abu Dabiju.Prema Vučićevim rečima, reč je pre svega o dve oblasti iz društvenog života - reforma pravnog sistema, novi zakon o javnim nabavkama koji startuje 1. aprila, u skladu sa onim i na čemu je insistirala EU, donosimo strategiju za borbu protiv korupcije, zakon o izvršenju krivičnih sankcija i drugo.

"Pokrenuli smo i poveli ozbiljan dijalog s Prištinom, sproveli ono što je prethodna vlada dogovorila, učestvujemo u razgovorima o budućnosti odnosa Srba i Albanaca i radimo to na civilizovan i pristojan način, ako neko smatra da je Srbija dosta toga uradila, a mi mislimo da jeste, u tom slučaju očekujemo dobijanje datuma za pocetak pregovora.

Uveren sam da nećemo slušati loše reči o našoj zemlji, naprotiv, toga više nema ni u nemačkim medijima, ali mislim da bi bila teška i loša vest za nas da od datuma nema ništa pošto se plašim da bi gradanima Srbije, i političkom establišmentu, to teško ko mogao da objasni", jasan je vicepremijer.

"Sve je samo ne lako razgovarati sa Hojzgenom, Demezijerom, Šokenhohom i drugima. Mi tamo idemo, gospođa Delević, Grubješićeva i ja, da iz različitih uglova i razlicitih političkih stranaka ih ubedimo da cela Srbija želi dobijanje datuma za početak pregovora, pre svega zbog kreiranja povoljnog ambijenta koji bi značio dobijanje poslova za naše ljude i koji bi im pokazao da se rad i trud i preuzimanje teških odluka isplati-vraća. Mom prijatelju Hojzgenu ću reći da Srbija ne može lako da podnese nedobijanje datuma", rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja