Vučić: Vlada Srbije će o Draganu Markoviću raspravljati  posle Brisela
Foto: KURIR

Istraga do kraja

Vučić: Vlada Srbije će o Draganu Markoviću raspravljati posle Brisela

Politika -
Prvi potpredsednik vlade kaže da će lično na sednici Vlade zatražiti da se ceo slučaj istraži do kraja.

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se o razrešenju zamenika direktora BIA Dragana Markovića Markonija raspravljati po povratku delegacije iz Brisela.

Prvi potpredsednik vlade kaže da će lično na sednici Vlade zatražiti da se ceo slučaj istraži do kraja.Zbog sumnje da je s Dragoljubom Peuračom, direktorom Inspekcije za rad u Ministarstvu rada, učestvovao u primanju mita od vlasnika više firmi, Marković je bio na saslušanju u Upravi kriminalističke policije.Dragan Marković Markoni je tokom poligrafskog ispitivanja u policiji, koje nije prošao, imao reakcije koje su karakteristične za laganje, saznaje Kurir.

- Na pet Markovićevih odgovora detektor laži je „eksplodirao“ jer je drugi čovek BIA reagovao na način karakterističan za laganje - prenosi naš izvor iz istrage rezultate sa detektora laži.On dodaje da nije tačno da je Marković samoinicijativno tražio da bude saslušan na poligrafu, kao što je posle tvrdio.- Marković nije inicirao poligrafsko ispitivanje, nego su mu to ponudili nadležni u Upravi kriminalističke policije. On je prihvatio tu ponudu - kaže naš sagovornik i dodaje:- Markoni je „pao“ na ukupno pet pitanja koja su bila u vezi s Dragoljubom Peuračom, direktorom Inspektorata rada, s kojim je sedeo u hotelu „Hajat“ kad je uhapšen, i primanjem mita.Prema njegovim rečima, Marković je ispitivan na poligrafskom instrumentu marke „LX 5000“. Kako saznajemo, Marković će ponovo biti saslušan, najverovatnije u ponedeljak.OVO SU PITANJA NA KOJIMA JE MARKONI PAO1.Da li ste 19. marta uzeli mito u iznosu od 50.000 evra u restoranu „Fokačo“ hotela „Hajat“?2.Da li ste ikada sa Peuračom na bilo koji način učestvovali u uzimanju mita od vlasnika bilo koje firme u Srbiji?3.Da li ste nekada u životu primili mito?4.Da li ste učestvovali u uzimanju mita od vlasnika firme „Men pauer“?5.Da li ste učestvovali u uzimanju mita od vlasnika firme „Sekjuritas“?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track