VUČIĆU PRETE SMRĆU: Bićeš ubijen uskoro!

Nezapamćene pretnje

VUČIĆU PRETE SMRĆU: Bićeš ubijen uskoro!

Politika -
Vicepremijer Aleksandar Vučić na privatni broj telefona obio stotine pretećih poruka od članova i simpatizera radikala, čak i od funkcionera SRS Nemanje Šarovića

BEOGRAD - Opasno.Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić na privatni broj telefona dobio je stotine poruka u kojima se njemu i njegovoj porodici preti smrću i sudbinom pokojnog premijera Zorana Đinđića. Preteće poruke, uz psovke, vulgarne i primitivne uvrede, slali su članovi i simpatizeri Srpske radikalne stranke, a neki, poput zamenika predsednika SRS Nemanje Šarovića, čak su se i predstavili.„P.č.., izdao si Kosmet. Bićeš ubijen kao Zoran iz DS“, jedna je od mnogo poruka koje su poslate na mobilni telefon vicepremijera Vučića, u koje je Kurir imao uvid.„Bićeš ubijen uskoro“, „Izdajniče, za tebe je metak. Da ne živiš više“, „Samo da ti kažem, sprema se rušenje vlade! Bolje beži, imamo snajper“, „Proklet bio g.v.. Dabogda te Šiptari zaklali i rod i porod ti zatrli!“, „Dabogda ti crn barjak na kući viorio“, „Seme ti se zatrlo“, „Prokleće te sve svetinje Kosova i Metohije i tvoje seme i pleme“, samo su neke od skandaloznih poruka koje je dobio potpredsednik Vlade Srbije.Vicepremijer Vučić potvrdio je da mu prete bukvalno svake sekunde i za Kurir rekao:- Samo neka oni rade svoj posao.On je poručio da nije tačno da je predlogom sporazuma u Briselu priznata nezavisnost Kosova i Metohije.- Svake sekunde mi stižu poruke da će me ubiti - rekao je Vučić i istakao da se pregovarački tim borio u Briselu i dao sve od sebe da zaštiti svoj narod.- Lažu oni koji govore da je Kosovo priznato, nigde to u sporazumu nećete moći da vidite. Sačuvali smo i obezbedili budućnost za našu decu - rekao je Vučić.U okviru akcije „Voks populi, voks dei - Glas naroda, glas božji“ aktivisti SRS su u više od 100 gradova širom Srbije, pa i u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu, građanima delili letke s Vučićevim brojem mobilnog telefona i tekstom „Izjasni se o izdaji! Pošalji SMS Aleksandru Vučiću, sprečimo kapitulaciju Srbije“. Isto su uradili i na Fejsbuk stranici SRS.Redakcija Kurira pokušala je da stupi u kontakt s vlasnicima brojeva telefona s kojih su upućivane pretnje, ali niko se nije javljao.

Pretnje Dačiću: „Sećaš li se Ćuruvije?“Pripadnici SRS građanima su delili i letke s brojem mobilnog telefona premijera Ivice Dačića.„Stići će te božja kazna“, „Dačiću, premijeru... sećaš li se Ćuruvije?“ ,“Dačiću, nakon ovoga ti si politički mrtav... a ko zna, možda još bude šta i drugo... đeca nisu kriva, nije dobro da ih stigne kletva, a hoće“, neke su od pretećih poruka premijeru.

Šarović: Vučić mi je rekao da sam bednik i moronNemanja Šarović priznao je za Kurir da su aktivisti SRS delili Vučićev broj telefona širom Srbije, kao i da je on poslao poruku vicepremijeru: „Izdao si Voju, sad izdaješ zemlju svoju!“, na šta mu je, kako tvrdi, Vučić odgovorio: „Bedniče i moronu nesrećni, samo ti nemoj ništa da mi pričaš.“- Nekoliko minuta nakon Vučićeve poruke uvredljivog sadržaja, nepoznati muškarac uputio je više poziva na mobilni telefon Nemanje Šarovića, kao i veoma ozbiljne pretnje - kazao nam je Šarović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track