VUJOŠEVIĆ: Partizan i Zvezda se bore za Novaka
Foto: Saša Pavlić

Zavrzlama

VUJOŠEVIĆ: Partizan i Zvezda se bore za Novaka

Košarka -
Igrač je opredeljen za Partizan i potpisao je ugovor, rekao je trener crno - belih

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da se Jovan Novak još nije pojavio u Beogradu, jer su pregovori sa Vršcem sa kojim mladi reprezentativac ima ugovor zapeli oko obeštećenja, a u trku za reprezentativca Srbije do 19 godiina uključila se i Crvena zvezda."Što se Novaka tiče, zaintetresovanio smo za njega, ali još se nismo dogovorili sa Vršcem, jer je problem visina obeštećenja. Takođe, u borbu za Novaka uključila se i Crvena zvezda koja je u mnogo boljoj finansijskoj situaciji, međutim, igrač je opredeljen za Partizan i potpisao je ugovor. Zvezda i mi se ne nalazimo u istoj finasijskoj situaciji, ali se nećemo predavati. Boriećmo se sa Zvezdom za Novaka", rekoa je trener Partizana. Vujošević nije siguran ni kada će se Milenko Tepić pojaviti na treninzima Partizana. "Čim još nisu došli znači da postoje izvesni problemi. Smatram da je Tepić dobar izbor za Partizan, jer je njegova karijera trenutno u stagnaciji. Njegovo angažovanje bi pomoglo i njemu, ali i Partizanu kome je potrebna duža klupa u ovoj situaciji", rekao je Vujošević.

RISTOVIĆ: Ne pregovaramo sa Novakom, ne treba nam plej

Direktor košarkaša Crvene zvezde Davor Ristović, rekao je da klub sa Malog Kalemegdana ne pregovara sa igračem Vršca Jovanom Novakom i da ne zna odakle treneru Partizana Dušku Vujoševiću informacija da se i crveno - beli bore za Novaka. "Nemam ništa da kažem tim povodom, jer nismo u pegovorima sa Vršcem oko Novaka. Niti znam da je trener Radonjić izrazio želju da mu je potreban plejmejker. Popunjeni smo na toj poziciji i odgovor na pitanje da li nam je potreban još jedan organizator igre se sam nameće ako se zna da u rotaciji imamo Nelsona, Dženkinsa i Cvetkovića. Ne znam odakle Vujoševiću informacija da Zvezda želi Novaka. Mi, kao što je poznato, trenutno imamo problema na poziciji "četiri" zbog povrede Mitrovića i ako budemo dovodili igrača, dovešćemo ga da popunimo to mesto", rekao je Ristović.

"Radi se o talentovanom igraču koji bi se uklopio u sve klubove koji ozbiljno rade sa mladim igračima, kakav je i Zvezda. Takođe, prema našim informacijama, reč je o momku koji je simpatizer Zvezde", završio je Ristović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track