Vuk Drašković: Legija nije ključni svedok, nimalo mu ne verujem
Foto: Dado Đilas

Slučaj Ćuruvija

Vuk Drašković: Legija nije ključni svedok, nimalo mu ne verujem

Politika -
Sve je bilo spremno za podizanje optužnice još 2006, kazao je lider SPO dodavši da su vlast i tužilaštvo tada opstruirali postupak i naglasivši da Vučić ima njegovu bezrezervnu podršku

BEOGRAD - Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković ne veruje Miloradu Ulemeku Legiji, niti da je njegovo svedočenje pomoglo da se otkriju počinioci ubistva novinara Slavka Ćuruvije.

"Nije on ključni svedok", rekao je Drašković. On tvrdi da je i bez Legijinog svedočenja sve već bilo spremno za podizanje optužnice na osnovu materijalnih dokaza još 2006. godine. "Ključne su prikupljene neoborive činjenice", podvlači Drašković. "Samo iz razloga što su vlasti i tužilaštvo opstruirali, odnosno štitili nalogodavce, organizatore i izvršioce tad nije bila podignuta optužnica", objašnjava Drašković.

Drašković sumnja i da je da je kod Legije preovladala "ljudska dobrota" kada je progovorio, a pogotovo da je "ta dobrota proključala bez nekih benefita". "Nesumnjivo je da on (Ulemek) zna sve gotovo o svim zločinima, jer ih je njegov eskadron smrti sve i izvršio", istakao je Drašković.

Drašković kaže da veruje prvom potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću da će nastaviti da "čisti" državne institucije i istrajati u razjašnjavanju svih nerasvetljenih ubistava, poput sudije Nebojše Simeunovića i novinara Dade Vujasinović i Milana Pantića. "Ništa se ne bi pomerilo, uprkos neoborivim dokazima, da nije bilo Aleksandra Vučića, i zato ima moju bezrezervnu podršku", zaključuje Drašković.

http://www.youtube.com/watch?v=lxR1dVnJjl4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track