Vuk Drašković: Podrška Vučiću u istrazi zločina

Ubistvo Ćuruvije

Vuk Drašković: Podrška Vučiću u istrazi zločina

Politika -
Nada se da će vicepremijer nastaviti da "čisti" državne institucije i istrajati u akciji razjašnjavanja svih nerasvetljenih zločina, poput ubistva sudije Nebojše Simeunovića i novinara Dade Vujasinović i Milana Pantića

BEOGRAD - Srpski pokret obnove daje punu podršku koordinatoru službi bezbednosti Aleksandru Vučiću koji je jedini posle 5. oktobra 2000. odlučno krenuo u otkrivanje do sada neotkrivenih zločina državnog terorizma u Srbiji za vreme vladavine Slobodana Miloševića, izjavio je danas lider te stranke Vuk Drašković, povodom hapšenja osumnjičenih za učešće u ubistvu novinara Slavka Ćuruvije.

Drašković je novinarima rekao da se nada da će Vučić nastaviti da "čisti" državne institucije i istrajati u akciji razjašnjavanja svih nerasvetljenih zločina, poput ubistva sudije Nebojše Simeunovića i novinara Dade Vujasinović i Milana Pantića.

"Današnja hapšenja organizatora, nalogodavaca i ubica Slavka Ćuruvije moglo se i moralo dogoditi 2001, ali i tokom akcije "Sablja" i 2006, kada je čak i najavljivano podizanje optužnice. Međutim, tadašnji politički lideri, šefovi službi bezbednosti i njihovi koordinatori odbijali su da se ispoštuje pravda, krili su zločin i štitili zločince", rekao je Drašković novinarima posle dodele nagrada aktivistima SPO.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja