Vuk Jeremić hoće na čelo Čačka
Foto: Marina Lopičić

Bivši demokrata zacrtao nastavak karijere

Vuk Jeremić hoće na čelo Čačka

Politika -
Predsedavajući GS UN planira da se kandiduje za gradonačelnika šumadijskog grada, a krajnji Jeremićev cilj je kandidatura za predsednika Srbije

BEOGRAD - Vuk Jeremić planira da se po povratku iz Njujorka kandiduje za gradonačelnika Čačka, saznaje Kurir.Sad je već sasvim izvesno, kaže izvor Kurira, da će Jeremić oformiti svoju stranku pošto nije uspeo da napravi pakt s naprednjacima i da će pokušati da postane prvi čovek Čačka, a podršku za taj naum dobiće od Rusije i Kine, i to u vidu investicija.Ne kreće od nule - Jeremiću je obećano da će, ukoliko postane gradonačelnik Čačka, dobiti dve velike investicije, jednu od Rusije, jednu od Kine - od po 50 miliona evra, a biće u oblasti elektronike, odnosno u oblasti prerade voća. Upravo s tom pričom on planira da privuče birače - kaže izvor Kurira i dodaje:- Iako svi očekuju da on po povratku u Srbiju iz UN krene od nule, situacija je umnogome drugačija. Stvorio je dobre kontakte, a poznato je da još od vremena kad je bio šef diplomatije Vlade Srbije negovao izuzetno dobre odnose s Kinom i Rusijom. Nastup umerenog nacionaliste, kojim se nametnuo široj javnosti, samo će mu pomoći u trci za prvog čoveka Čačka.Kako dodaje izvor Kurira, kandidatura za gradonačelnika Čačka samo je uvertira za izbore za šefa države.- Jeremić želi da bude gradonačelnik Čačka jedan mandat, a onda da se kandiduje na izborima za šefa države. Ukoliko sve bude išlo kako je zamislio, upravo će mu te investicije biti glavna priča tokom kampanje, jer kad je mogao da dovede dva jaka investitora u Čačak, zamislite šta će učiniti na nivou države - dodaje naš izvor.Veljin brat u Americi Slučajno ili ne, tek aktuelni gradonačelnik Čačka, brat Velimira Ilića Vojislav kazao je juče da uskoro putuje u Njujork, u radnu posetu, a na poziv i o trošku predsednika GS UN Vuka Jeremića. Ilić je rekao da će predstavnici gradskog rukovodstva razgovarati s poslovodstvom kompanija „Boing“ i „Daglas“ o nastavku saradnje sa čačanskom Fabrikom reznog alata, a imaće i sastanke o izgradnji fabrike koja bi trebalo da se bavi preradom voća i povrća.

Sadašnji gradonačelnik Čačka putuje upravo kod Jeremića... Vojislav Ilić
Sadašnji gradonačelnik Čačka putuje upravo kod Jeremića... Vojislav Ilić

O planovima kad se vratim u BeogradPo završetku mandata u Generalnoj skupštini UN Vuk Jeremić biće nezavisni poslanik u Skupštini Srbije, rekli su u kabinetu predsedavajućeg GS UN za Kurir i dodali da Jeremić ne želi da govori o planovima dok je u Njujorku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track