VUK SE OTRGAO KONTROLI: Ugrizao za leđa dete (2) u Zoo vrtu na Kalemegdanu!
Foto: Printskrin Yt

Umalo tragedija

VUK SE OTRGAO KONTROLI: Ugrizao za leđa dete (2) u Zoo vrtu na Kalemegdanu!

Crna Hronika -
Dvogodišnja K. V. zadobila hematom i ogrebotinu po leđima kad je napala zver koja se otrgla iz ruku volonterki Olgici M.

BEOGRAD - Drama!Devojčica od nepune dve godine K. V. povređena je juče oko 18.15, kad joj je, dok je s roditeljima bila u beogradskom zoo-vrtu, na leđa skočio vuk koji se otrgnuo s povoca! Na sreću, devojčica je u ovom incidentu zadobila samo lakše povrede, ali je ipak prebačena u dečju kliniku u Tiršovoj ulici na kontrolu. Prema rečima Vuka Bojovića, direktora zoo-vrta u Beogradu, pre incidenta životinju je na povocu šetala volonterka Olgica M. (43).Uplašila se i životinja- Reč je o mladom vuku, kojeg je volonterka na travnatoj površini šetala i igrala se sa njim. Prema onome kako su mene obavestili, devojčica je bila u pratnji roditelja i kad je videla životinju istrgla se roditeljima iz ruku i potrčala prema njoj. U tom momentu mladi vuk se, verovatno i sam uplašen, otrgao s povoca i skočio devojčici na leđa - ispričao je Vuk Bojović za Kurir.Volonterka i roditelji odmah su reagovali i razdvojili životinju od deteta.- Odmah se videlo da je vuk najverovatnije pokušao da ujede devojčicu i zubima joj isekao jaknu, ali nema nikakvih drugih vidljivih povreda. Tek su lekari primetili da je devojčica zadobila ogrebotine po leđima - rekao je Bojović.Volonterka ga odgajilaKako nezvanično saznajemo, reč je o polarnom vuku starom pet meseci, kog je majka napustila kad je bio beba. Nakon toga, volonterka, koja navodno radi na RTS, preuzela je brigu o njemu i odgajila ga. Volonterka je redovno šetala vuka po zoo-vrtu i igrala se s njim bacajući mu loptu.Inače, životinja je posle incidenta vraćena u kavez.

HronologijaINCIDENTI U ZOO-VRTU- 20. avgust 2007 - Telo B. J. (23) nađeno je u kavezu s medvedima. Nastradalog mladića s povredama glave, trbuha i nogu, nastale od pada i ugriza medveda, našli su čuvari zoo-vrta, a utvrđeno je da je B. J. u ranim jutarnjim satima pao sa zidina Kalemegdana u kavez s medvedima.- 10. avgust 2009 - Dečak I. Š. (6) povređen je kad se istrgao iz ruku roditeljima, preskočio ogradu i pao u prostor sa slonovima. Dečaku je lakše povređena glava pri padu, a nije došao u kontakt sa slonovima.- 8. april 2010 - M. P. (65) teško je povređen kad je ušao u prostor sa slonovima da bi izvukao unuka koji se provukao kroz kavez.

TiršovaDEVOJČICA OSTAJE U BOLNICIDr Ivan Rakić, hirurg u Univerzitetskoj dečjoj klinici, rekao je za Kurir da je devojčica lakše povređena.- Uradićemo analize i dete će dobiti adekvatnu terapiju s obzirom na to da postoji mogućnost infekcije, pogotovo jer se radi o povredi koju je nanela životinja. Očekujemo da devojčica bude puštena kući najkasnije za dva-tri dana - rekao je sinoć dr Rakić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja