VUKOIČIĆ: Košarkaši Igokee imaju dobra tela
Foto: KURIR

Zvezda spremna za derbi

VUKOIČIĆ: Košarkaši Igokee imaju dobra tela

Košarka -
Utakmica između Igokee i Zvezde biće odigrana u subotu od 19,00 sati

BEOGRAD - Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je da njegova ekipa nije favorit u derbiju Jadranske lige protiv Igokee, ali je istakao da crveno-beli imaju kvalitet da nanesu poraz domaćinu.

"Nijedan tim ne može da se pohvali epitetom favorita protiv Igokee na njenom terenu, pa tako ni mi. Ali, svesni smo da imamo kvalitet i atribute da se nadamo pozitivnom ishodu. To je ekipa koja je sastavljen od iskusnih igrača, ali i pred toga što imaju iskustvo svi ti igrači imaju i "dobra tela". Kod košarkaša kao i kod svih ljudi, biološki sat radi svoje, ali u Igokei ima mnogo igrača koji mogu dugo da traju. Oni su sposobni da se atletski nose sa svim igračima u ligi bez obzira na godine", kazao je Vukoičić.

Strateg crveno-belih naveo je da je jedna od glavnih odlika lidera regionalne lige dobra timska igra i činjenica da košarkaši "čuvaju leđa jedan drugome"

"Njihova timska statistika je najbolji pokazatelj kvaliteta, jer primaju najmanje poena, imaju najmanje izgubljenih lopti, imaju najviše osvojenih lopti, asistencija i zato sve to bez problema koriste i pretvaraju u lagane poene. Znaju da čuvaju loptu i poštuju svaki šut", zaključio je Vukoičić.

Igokea je u dosadašnjem toku takmičenja zabeležila 14 pobeda i tri poraza, dok crveno-beli imaju dve pobede manje.

Sutrašnji duel 18. kola igra se od 19 sati u Laktašima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track