Antikorupcija

Vuković: Borba protiv korupcije se mora nastaviti

Politika

Autor:

Građani su željni da vide kazne kao ključnu stvar u borbi protiv korupcije, navodi Đorđe Vuković, programski direktor CeSID

Đorđe Vuković

BEOGRAD - Najnovije istraživanje je pokazalo da je podrška javnosti Vladi Srbije u borbi protiv korupcije drastično porasla, na šta su sigurno uticale aktivnosti aktuelne vlade, kaže programski direktor CeSID-a Đorđe Vuković.

"Bilo bi jako dobro da se ovi nalazi potvrde u narednom istraživanju koje će biti sprovedeno polovinom godine i to bi bio prvi veliki uspeh koji je realan u kontinuitetu", rekao je Vuković.

Sada kada su očekivanja dosta podignuta, a ako ne bude njihove realizacije, onda se može desiti i da se trendovi preokrenu, ukazao je on.

Vuković je naveo da su građani željni da vide kazne kao ključnu stvar u borbi protiv korupcije, ali i istakao da bi trebalo aktivnije da učestvuju u svim potencijalnim situacijama koje mogu da izrode korupciju.

Istraživanje CESID-a i UNDP Srbija pokazalo je da je podrška javnosti Vladi Srbije u borbi protiv korupcije drastično porasla - gotovo trećina građana, odnosno 32 odsto smatra da je vlada na dobrom putu. To je dva puta više građana zadovoljnih potezima vlade u odnosu na sredinu prošle godine.

Prema istraživanju, koja je juče predstavljeno, a obuhvatilo 597 ispitanika, 25 odsto smatra da se nivo korupcije smanjio, a 41 odsto misli da će ove godine taj nivo biti još manji.

http://www.youtube.com/watch?v=iLQaHfldw7g
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (5)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • perapetrovic

  perapetrovic

  Hvala na otkrivanju tople vode.

  3 Odgovori 
 • ljubisa

  ljubisa

  Sportskim rečnokom DRŽATI JAK TEMPO!

  2 Odgovori 
 • dimitrijeK

  dimitrijeK

  poverenje u ovu vladu svakim danom raste...cemu ona doprinosi svojim radom,predvodjena gospodinom Vucicem.I ako neki pokusavaju drugacije da sve prikazu,ocigledno je da je poverenje nas obicnih ljudi sve vece i vece

  2 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Dasa

  Dasa

  Poverenje u Vucica a ne u ostale neradnike poput Mrkonjica i slicnih...

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Tajkuni su milionima nezaposlenih izvršili genocid nad nadama, idealima, dostojanstvom Srđan Dragojević, reditelj i poslanik SPS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!