Antikorupcija

Vuković: Borba protiv korupcije se mora nastaviti

Politika

Autor:

Građani su željni da vide kazne kao ključnu stvar u borbi protiv korupcije, navodi Đorđe Vuković, programski direktor CeSID

Đorđe Vuković

BEOGRAD - Najnovije istraživanje je pokazalo da je podrška javnosti Vladi Srbije u borbi protiv korupcije drastično porasla, na šta su sigurno uticale aktivnosti aktuelne vlade, kaže programski direktor CeSID-a Đorđe Vuković.

"Bilo bi jako dobro da se ovi nalazi potvrde u narednom istraživanju koje će biti sprovedeno polovinom godine i to bi bio prvi veliki uspeh koji je realan u kontinuitetu", rekao je Vuković.

Sada kada su očekivanja dosta podignuta, a ako ne bude njihove realizacije, onda se može desiti i da se trendovi preokrenu, ukazao je on.

Vuković je naveo da su građani željni da vide kazne kao ključnu stvar u borbi protiv korupcije, ali i istakao da bi trebalo aktivnije da učestvuju u svim potencijalnim situacijama koje mogu da izrode korupciju.

Istraživanje CESID-a i UNDP Srbija pokazalo je da je podrška javnosti Vladi Srbije u borbi protiv korupcije drastično porasla - gotovo trećina građana, odnosno 32 odsto smatra da je vlada na dobrom putu. To je dva puta više građana zadovoljnih potezima vlade u odnosu na sredinu prošle godine.

Prema istraživanju, koja je juče predstavljeno, a obuhvatilo 597 ispitanika, 25 odsto smatra da se nivo korupcije smanjio, a 41 odsto misli da će ove godine taj nivo biti još manji.

http://www.youtube.com/watch?v=iLQaHfldw7g
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (5)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • perapetrovic

  perapetrovic

  Hvala na otkrivanju tople vode.

  3 Odgovori 
 • ljubisa

  ljubisa

  Sportskim rečnokom DRŽATI JAK TEMPO!

  2 Odgovori 
 • dimitrijeK

  dimitrijeK

  poverenje u ovu vladu svakim danom raste...cemu ona doprinosi svojim radom,predvodjena gospodinom Vucicem.I ako neki pokusavaju drugacije da sve prikazu,ocigledno je da je poverenje nas obicnih ljudi sve vece i vece

  2 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Dasa

  Dasa

  Poverenje u Vucica a ne u ostale neradnike poput Mrkonjica i slicnih...

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Andrej Vučić može sam po službenoj dužnosti da pokrene postupak kontrole Saša Janković

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!