VULGARNO: Mališanima prodavali bombone u obliku penisa

Prodavci ne biraju šta će ponuditi našoj deci

VULGARNO: Mališanima prodavali bombone u obliku penisa

Društvo -
Na Dečjem festivalu u Spensu roditelji sa zaprepašćenjem gledali kako im deca jedu bombone nalik na muški polni organ

NOVI SAD - Više nego degutantno!Novosađanka V. B. je svom detetu na Dečjem festivalu kupila kesu gumenih bombona, među kojima je, na njeno zaprepašćenje, bila i bombona u obliku muškog polnog organa.Udruženje za zaštitu potrošača Vojvodine je na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici objavilo fotografiju na kojoj je prikazana gumena bombona u obliku muškog polnog organa, a kako navode, bombone su kupljene 26. decembra prošle godine na Novogodišnjem dečjem festivalu koji je održan u Spensu. Našu redakciju je pozvala još jedna gospođa, koja je takođe na Dečjem festivalu svoje dete htela da obraduje bombonama.Svi šokirani- Zaprepastila sam se. Stvarno nema smisla da se deci prodaju takve stvari. Kako ja svom detetu to da objasnim. I posle se čudimo što su nam deca problematična - ogorčena je majka jednog mališana koji je prethodnog vikenda u kesici s bombonama pronašao i nekoliko njih u obliku muškog polnog organa.Niko nije odgovoranGoran Papović iz Udruženja za zaštitu potrošača Vojvodine kaže da je nedopustivo da ne postoji nikakva kontrola proizvoda koji se prodaju deci.- Takve stvari mogu da se prodaju u seks-šopovima, pa ako to nekome znači, neka kupuje. Ali u dečjim kompletima prodavati ovakve bombone, to je više nego degutantno - naglašava Papović i dodaje da oni kao udruženje potrošača već duže vreme apeluju da se uvede generalni inspektorat.- Potrošači ne znaju kojoj inspekciji da se obrate. U ovom slučaju ispada da niko nije odgovoran. Svako može da radi šta hoće, da prodaje šta hoće. Ovakav proizvod nigde nije ni prijavljen - kaže Papović. Pokušali smo da kontaktiramo sa Spensom, koji je bio organizator Dečjeg festivala, ali smo od dežurnih u ovom sportsko-poslovnom centru dobili obaveštenje da neće raditi do 8. januara.

Kineska radnjaPENIS IGRAČKA ZA 100 DINARAOvo nije jedini slučaj gde se deci prodaju ovako neprimerene stvari. Naime, u prodavnici kineske robe, u delu gde se prodaju igračke za decu, novinar Kurira pronašao je gumenu figuru u obliku muškog polnog organa, a po ceni od 100 dinara. Na deklaraciji je pisalo da je reč o igrački.- Nisam verovala šta vidim kad sam otišla u deo s igračkama. Bilo mi je šokantno kad mi je prodavačica rekla da se te igračke i te kako prodaju kupcima svih uzrasta - zgrožena je naša sagovornica.

KomentariPRODAVAC MISLI NA RODITELJEKomentar na Fejsbuk stranici Udruženja potrošača:- Misli prodavac i na roditelje, nema šta... slatkiš za mamu! Srećna Nova godina - bio je jedan od komentara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track