Vulin: Nema zatiranja identiteta dok postoji srpska država
Foto: Radio Kim

Vulin: Nema zatiranja identiteta dok postoji srpska država

Politika -
Ponosan sam što pripadam kulturnoj tradiciji naroda čija istorija ne beleži primer nasilnog uništavanja svega što su stvarali pripadnici drugih naroda, rekao je Vulin

LEPOSAVIĆ - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je danas u Leposaviću da nikakav pokušaj zatiranja nacionalnog identiteta nije moguć sve dok postoji srpska država.

Vulin je na otvaranju izložbe "Baština za budućnost" rekao da ko god je bio u Gračanici, Dečanima, Bogorodici Ljeviškoj ili Prizrenskoj bogosloviji, ne bi mogao da pomisli da je srpski narod van civilizacije, van sveta i van Evrope, a ko god je video 17. mart 2004. godine, nije mogao da se ne zapita odakle takva mržnja i takav rušilački bes.

"Ponosan sam što pripadam kulturnoj tradiciji naroda čija istorija ne beleži primer nasilnog uništavanja svega što su stvarali pripadnici drugih naroda. Još ću biti ponosniji kada borba za očuvanje našeg kulturnog identiteta i nasleđa bude dovedena u položaj da ceo svet prizna da ono najlepše i najbolje što je preževelo sve vekove mržnje i nasilja pripada mom narodu , rekao je Vulin. Izložba je otvorena u okviru "Gospojinski sabor"-Leposavić 2012", koji će trajati do 28. avgusta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track