Vulin: Tražimo prava za Srbe kakva dajemo manjinama u Srbiji
Foto: Nebojša Mandić

Direktor vladine Kancelarije za KiM u Leposaviću

Vulin: Tražimo prava za Srbe kakva dajemo manjinama u Srbiji

Politika -
Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju izjavio je danas da Srbija za sve Srbe ma gde živeli traži veća i onakva prava kakva ona daje manjinama na svojoj teritoriji

LEPOSAVIĆ - Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je danas da Srbija za sve Srbe ma gde živeli traži veća i onakva prava kakva ona daje manjinama na svojoj teritoriji.

Vulin je u Leposaviću na severu Kosova prisustvovao uručivanju humanitarne pomoći u odeći i hrani, koju je grupa Srba iz Albanije donela za sunarodnike koji žive na Kosovu i Metohiji.On je razgovarao sa sunarodnicima iz Albanije i zahvalio im se što pokazuju interesovanje za sve što se dešava na Kosovu i Metohiji i na pomoći koju su doneli u ovim teškim vremenima, naglašavajući da ta pomoć puno znači.

"Njihova poseta je simbolična i važna u još jednom smislu. Kada god neko počne da govori o pravima koje uživaju naši državljani Albanci u Srbiji, onda neka se prvo zamisli koja to prava uživaju Srbi u Republici Albaniji", rekao je Vulin.

"Mi za Srbe u Albaniji tražimo baš ono što smo dali Albancima u Srbiji i kada neko govori o tome da treba izjednačavati posle briselskog sporazuma prava naših državljana Albanaca i prava naših državljana na severu Kosova, ja ne mogu da ne zapitam a kada ćemo izjednačiiti prava naših državljana Albanaca u Preševu i Bujanovcu sa pravima Srba u Albaniji", rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track