Vulin: Vučić jedina brana vanrednim izborima!
Foto: Nebojša Mandić

Očekuje se rasplet

Vulin: Vučić jedina brana vanrednim izborima!

Politika -
Ostalim partnerima u vlasti, a opoziciji da ne govorimo, izbori apsolutno ne odgovaraju i oni se ponašaju kao da oni treba da ucenuju Vučića, kaže Vulin

BEOGRAD - Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin ocenio je danas da je lider SNS Aleksandar Vučić "jedini koji stoji kao brana" vanrednim izborima i poručio da oni u ovom trenutku odgovaraju samo naprednjacima. Vulin je, gostujući na TV Pink, upitan da li očekuje rasplet 27. jula u vezi sa rekonstrukcijom vlade ili su vanredni izbori realniji, kazao da je jedini čovek kome odogovraju izbori - Vučić.

"Jedini covek kome odgovaraju izbori u ovom trenutku je Vučić i on je jedini koji stoji kao brana tim izborima. Ostalim partnerima u vlasti, a opoziciji da ne govorimo, izbori apsolutno ne odgovaraju i oni se ponašaju kao da oni treba da ucenuju Vučića i kao da oni treba da razmišljaju o tome da li će biti izbora ili ne", rekao je Vulin. "Između izbora i nas stoji jedan čovek, stoji njegova volja da kaže - "Idemo na izbore, neka narod sudi kako smo radili", dodao je on.

Vulin je rekao da bi voleo kada bi svako preuzeo odgovornost za ono što je radio, ali da se boji da će Vučić biti spreman da ponese odgovornost za sve što su radili drugi.

"I to je nešto sa čime Srbija svakako mora da računa. Sutra će biti težak i u političkom smislu veliki dan. Čekamo ne samo odluku najveće partije u vladi, već čekamo i odluku najuticajnijeg i najpopularnijeg čoveka u Srbiji, za koga se bojim da će biti spreman da na sopstvenom primeru pokaže da niko nije nezamenjiv, da će na sopstvenom primeru biti spreman da ponese odgovornost koja nije njegova i bojim se da to može da izazove ozbiljne probleme posle toga", istakao je Vulin. On je dodao i da srpska politička scena sa Vučićem i ona bez njega "nije i ne može biti ista".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track