X FACTOR: Aleksandra izbačena, Aleksa napustio takmičenje!
Foto: Luka Pilipović

Pevački šou

X FACTOR: Aleksandra izbačena, Aleksa napustio takmičenje!

Pop kultura -
Aleksandra Brković napustila je takmičenje odlukom produkcije jer je imala veoma malo glasova, dok je Maid nadjačao Aleksu u duelu i prošao u dalji tok takmičenja

Aleksa Perović napustio je takmičenje X Factor izgubivši u duelu od Maida Hećimovića, dok je Aleksandra Brković morala da napusti šou zbog veoma malog broja glasova publike.

Iako su dobili jednako glasova za opstanak od žirija, Aleksa Perović je imao manje glasova publike i zato je morao da napusti takmičenje.

Aleksina mentorka Emina Jahović bila je zadovoljna kako je on otpevao pesmu spasa, ali se ne brine za svog kandidata jer smatra da ima veliki potencijal.

"Ja sam već domaća na giljotini. Kao da sam pijana od tuge. Ovo je početak kraja, jer će sve morati da se završi. Ovo je veliki šok i mislim da nije zaslužio da ispadne jer ima veliku publiku i veliki potencijal", smatra Emina.

Aleksandrinog mentora, Kikija Lesendrića iznenadilo je njeno izbacivanje iz šoua. "Aleksandra je uvek bila u duelima, ali je uvek pobeđivala. Baš sam šokiran", rekao je pevač sa čime se složila i Emina.

"Aleksandra ima svoje pesme, svoj bend i ja ću je sigurno podržati, snimaće u mom studiju. Ja sam siguran da će ona napraviti neki odličan rokenrol", i dalje je u šoku Kiki.

Emina je Aleksi poručila da je ponosna što i Lukijan i Aleksa pišu pesme. "Njemu bih preporučila da nastavi da peva pop muziku. On je harizmatičan i sladak i devojčice ga već obožavaju. Njega su već tražili neki tekstopisci da peva njihove pesme, tako da za Aleksu nema brige", ne brine se Emina za svog kandidata.

Večeras su takmičari pevali obrade numera iz filmova, kao i hitove iz serija.

Kao i do sada, X Factor je vodila Ana Mihajloviski Grubin, a Emina Jahović, Kristina Kovač, Kiki Lesendrić i Željko Joksimović imali su težak zadatak da odluče koji kandidat napušta šou.

U revijalnom delu nastupili su Dejan Cukić i Tropiko bend.

Podsetimo, produkcija šoua se od nedavno može pohvaliti prestižnim priznanjem "Zlatna bubamara" za "Najgledaniji balkanski šou" za predhodnu godinu.

"Veoma smo počastvaovani što naši finalisti imaju vernu publiku u Makedoniji. Hvala organizatoru na ovoj prestižnoj nagradi", rekli su iz produkcije.

Tok takmičenja:

23.48 Kiki je rekao da je iznenađen odlaskom Aleksandre Brković. Emina prva ima reč. "Oba momka su mi veoma draga, ali mi je moje dete draže. Obojica ste veoma kvalitetni izvođači. Bitno je šta ćete uraditi nakon ovog šoua. Maida šaljem kući", rekla je Aleksina mentorka Emina.

"Dajem podršku Maidu, naravno, logično je da podržim svog kandidata", smatra Željko.

Kiki je obećao da neće ostaviti Aleksandru i da će joj pomoći u karijeri koliko god može. "Večeras glasam da Aleksa ostane".

"Trebalo bi da oba takmičara ostanu u takmičenju. Moram da poslušam sebe i da pošaljem Aleksu kući. Maide, ti ostaješ", rekla je Kristina i izjednačila glasove.

23.41 Aleksa i Maid Hećimović imaju najmanje glasova publike i oni se takmiče u duelu. Aleksa Perović nastupio je prvi u duelu sa pesmom "I'm here without baby" grupe "3 doors down".

Maid nastupa sa pesmom u svom maniru. Peva pesmu "Ostala si uvek ista" koju u originalu peva Mišo Kovač.

23.37 Aleksandra Brković automatski napušta takmičenje zbog veoma malog broja glasova publike.

23.01 Prvi u revijalnom delu nastupa Dejan Cukić, a zatim i Tropiko bend.

22.42 Tamara Milanović nastupa poslednja za večeras. Ona izvodi pesmu Adel "Skyfall" iz istoimenog filma.

"Tamara, moraću opet da pohvalim MIlicu Cerović za ovakvu koreografiju. Bila si kao pena, ti si takva - savršena. Jedini problem postoji koji ne potiče od tebe, a to su tvoje štikle. Mislim da si bila nesigurna na njima i da je to uticalo na tvoj performans", smatra Emina.

Željko je upitao Tamaru kako se osetila kad je izvodila pesmu. Tamara je rekla da se dobro osećala dok je pevala. "Mislim da ti pesma u nekim lagama nije legla, ali vidi se da ti voliš taj stil. Vidi se napredak, ali se osetila blaga nesigurnost, samo napred".

"Tvoj engleski je potpuno savršen. Dugo kod nas nisam čula nekog sa takvim izgovorom. Nažalost, tvoja izvedba nije bila najbolja večeras. Očekivala sam da ćeš refren pevati punim glasom, mislila si da će falset proći", rekla je Kristina.

Kiki je nahvalio svoju pulenku Tamaru. "Bila si na visini zadatka. Svaki tvoj nastup je poseban", rekao je Kiki.

Ana Grubin predložila je da se Tamara izuje i da otpeva deo refrena, što je Milanovićeva i uradila i dobila aplauz.

22.30 Kristinini puleni "Doktori" izvode pesmu iz popularne serije "Prijatelji" koju u originalu izvode "The Rembrandts" - "I'll be there for you".

"Meni izgledate kao dobra banda i što je najvažnije, pevate sve bolje i bolje", pohvalio je Kiki Doktore.Emini su svi preslatki. "Niste bili različiti od Aleksandre Brković i Daniela. Možete da pričate šta hoćete, ali ovo je moje mišljenje. To je to momci".

Željko smatra da su bili na visini zadatka i da im ova pesma leži i da je vole. "Kao da ste rođeni na Zapadu, kao da niste sa ovih prostora, što nije komplint. Sve više napredujete i tako nastavite".

"Ja sam prezadovoljna. Složiću se sa Eminom, volela bih da se više pažnje posveti vašim nastupima. Vrlo sam ponosna i sve ste bolji i bolji", rekla je mentorka Doktora.

22.11 Aleksandra Brković peva pesmu Kristine Agilere "Reflection".

Emina je prva prokomentarisala Aleksandrin nastup. "Bila si perfektna, bez ijedne greške, i koreografija je bila sjajna, ali mene ništa od toga ništa nije dotaklo", rekla je Emina.

"Od onoliko domaćih filmova, vi ste svi uzeli strane. Da prostite, nama je svima ovde dosadno. Pravimo se veći Englezi... Ti si večeras pevala svojim glasom i bila si odlična", rekao je Željko.

Kristina je rekla da se ne slaže sa Željkom u tome što misli da nije problem u njoj. "Ti si dala svoju magiju do sad. Večeras si bila tehnički sjajna, ali kao da ti nešto odvlači pažnju i nisi fokusirana. Bitno je da se fokusiraš jer ide finale", rekla je Kristina.

"Ja kao da sam pao sa kruške! Meni je ovo bilo savršeno, ne znam kako bi mogla bolje od ovoga", rekao je Aleksandrin mentor Kiki.

22.02 Lukijan Ivanović peva pesmu "Aint No Sunshine", koju izvodi Bill Withers."Kudikamo si bio bolji nego prošli put. Očekivao sam neku domaću pesmu. Bio si u priči i imao si neki svoj senzibilitet", smatra Željko.

"Bravo, bravo, bravo. Čula sam te pre emisije u hodniku! Ovo je bilo tako diskretno, emotivno, ovo je način na koji ti treba da pevaš", oduševljena je bila Kristina.

Kiki je rekao da ovu pesmu ne voli, ali da je Lukijan imao svoju verziju pesme i da mu se dopalo.

"Više se smeješ nego prošli put", primetila je Emina, a Lukijan je rekao da je zadovoljan Željkovim komentarom. "Tebe čeka karijera, ja sam u to sigurna. Znam da ćeš biti zvezda", rekla je Lukijanova mentorka Emina.

21.47 Sledeći nastupa Daniel Kajmakoski sa čuvenim klasikom "Unchained Melody" koju u originalu izvode Righteous Brothers.

Kristina je pohvalila Danielov stajling. "Tehnički perfktno. Ono što je meni falilo, to je je ono što me naježi. Trebalo je više da koristiš falseta. Ti stvarno pevaš fenomenalno".

"Kristina nije pojela dovoljno kolačića. Bio si odličan. Pesma jeste stara, ali ti si je otpevao potpuno na svoj način. Stajling savršen. Za tebe nema brige, bićeš velika zvezda", rekao je Kiki.

Emina je rekla da je Daniel bio savršen tehnički. "Nisi me doveo do vrhunca. Osećala sam se kao u reklami za Eurosalon", rekla je Emina, a publika se smejala.

"Meni je ova pesma dosadna. Ali, ti si bio odličan i to je nešto što ne može da se ospori. Ti jesi zvezda, i ti to znaš", smatra Željko.

http://www.youtube.com/watch?v=meZZ-QXldz0

21.32 Ilma Karahmet peva pesmu iz filma "Barbie" "I need to know".

Ilmi su nakon nastupa skandirali "Ilma mi te volimo", a ona je odgovorila "Volim i ja vas".

Emina Jahović je rekla da je Ilmin nastup bio veoma lep, sa čime se složio i Joksimović. "Ti veoma napreduješ iz lajva u lajv. Ne bi trebalo da obraćaš pažnju na to šta oblačiš. Prošli put si rasplakala naciju, ja nisam mogao ništa da ti kažem za oblačenje", smatra Željko.

"Draga Ilma, ti dobro znaš da nisam komentar uputila tebi za oblačenje, nego stilistima. Ovo je prvi put da je izbor pesme potpuno perfektan za tebe. Sve te pesme imaju dečju, nevinu emociju koja tebi leži. Naježila sam se na visok ton u refrenu", rekla je Kristina.

Kiki je pohvalio Ilmu i rekao da je pevala kao pobednica Evrovizije. "Porasla su u lepu i divnu devojku", rekao je Lesendrić.

21.22 Maid Hećimović nastupa sa pesmom Dada Topića "Flojd".

Kristina je prva prokomentarisala. "Pre svega, ogromno priznanje ti dajem za ovaj neverovatan nastup. Ti znaš koliko ja tebe podržavam od početka takmičenja. Međutim, stilski nije bilo najbolje. Mislim da ti ovo ne stoji vokalno, jer mislim da zaslužuješ da ostaneš u takmičenju", rekla je Kristina.

"Bio si između Travolte i Flojda. Meni se za razliku od kristine sviđa ta drama u tvom glasu. Tvoja energija je bila neverovatna", kaže Kiki.

Emina smatra da je on rođen za šou biznis. "Bićeš odličan i za biznis, a to je mnogo bitno. Iako je ne volim ovu pesmu, ali odlično si je otpevao", rekla je Emina.

Željko je rekao da se on i dalje druži sa Kristinom i da mu se to ne dopada. "Ako se Kristina ošišala, ne znači da je pametnija", rekao je Željko, dok je publika burno negodovala. "Mislim da si mogao bolji izbor da napraviš, ali si pokazao da možeš super i da igraš", pohvalio ga je Željko.

21.12 Kao prvi nastupa Aleksa Perović koji peva pesmu "A sad adio", iz filma "Vruć vetar".

Željko je rekao da naslov pesme naslućuje kraj takmičenja. "Meni je drago da si odabrao ovu pesmu"."Moram da priznam da me je iznenadio svojim izborom pesme. Ubacio si je u svoj "džezi" fazon koji tebi više leži", rekla je Kristina, a Željko nije mogao da prećuti.

"Misliš strani fazon, jer smo mi Srbi poznati po džezu u svetu", rekao je Željko, a Kristina mu je odgovorila "Ne, po tebi smo poznati u svetu", na šta je dobila aplauz.

"Počeo je Željkov aperkat, a Kristininim levim krošeom. Mada, tvoj nastup je pobednički", smatra Kiki. Emina je rekla da je Aleksa veoma hrabar, i da sve prihvata sa osmehom.

21.08 Počela je još jedna uživo emisija popularnog šoua X Factor. Takmičari ove večeri pevaju filmske i hitove iz serija.

Ana Grubin je najavila da preostaju još dve emisije do superfinala. Takođe, voditeljka je rekla da u superfinalu ima mesta za 5 takmičara i pozvala publiku da glasa.

U revijalnom delu nastupaju Dejan Cukić i Tropiko bend.

NE PROPUSTITE:

X FACTOR: Haris Ćato ide kući, publika spasila Lukijana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track