ZA 2013: Objavljena imena dobitnika Nagrade Grada Beograda!
Foto: Kurir

Svečanost u Skupštini grada

ZA 2013: Objavljena imena dobitnika Nagrade Grada Beograda!

Beograd -
Nagrade grada Beograda biće zvanično uručene na svečanosti u Skupštini grada koja će biti održana u četvrtak, 17. aprila, u podne

BEOGRAD - Imena dobitnika Nagrada Grada Beograda za 2013. objavljena su danas na svečanosti u Skupštini grada.

Za herojsko delo nagrađen je Nikola Ranković koji je za svoj rođendan 30. novembra organizovao dobrotvorni rok koncert na kome je sakupio oko 15.000 evra za operaciju i lečenje šestogodišnje Lane Nikolić.

Dobitnik nagrade za književnost i prevodno stvaralaštvo je akademik Milosav Pešić za knjigu "Vetrovo polje", za pozorišno stvaralaštvo, odnosno za ulogu Roberta u predstavi "Izdaja" dobitnik je Nebojša Dugalić, dok su dobitnici za film i radio-televizijsko stvaralaštvo Nikola Majdak i Ana Nedeljković za režiju animiranog filma "Rabbit land".Slikar Vladimir Veličković nagrađen je u kategoriji likovnog i primenjenog stvaralaštva za izložbu "Gavrani", dok je nagradu za muziku i muzičko-scensko stvaralaštvo dobio Ivan Jevtić za svetsku premijeru dela "Devet pesama iz ciklusa Sedam lirskih krugova".

Nagradu iz oblasti društvene i humanističke nauke dobio je Slobodan Žunjić za delo "Prirok i suštastvo", iz oblasti prirodnih i tehničkih nauka nagrade su dobili doktori Milovan Šuvakov i Veljko Dmitrašinović za delo "Three classess of Newtonian three - Body planar periodic orbits".

Nagrada za pronalazaštvo nije dodeljena, dok je grupa od 152 člana katedre za hirurgiju sa anesteziologijom Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu dobila nagradu za medicinu.

Diplomirani inženjer arhitekture Milan Vujović dobio je nagradu za arhitetkturu i urbanizam za stambeno-poslovni objekat GPZ na Novom Beogradu, dok je Slobodan Simić iz Vranića dobitnik nagrade za izuzetne rezultate u oblasti individualne poljoprivredne proizvodnje.

Nagrade iz oblasti novinarstva dobili su Aleksandar Diklić za serijal "Beograd večiti grad" i Vesna Nestorović za televizijsku emisiju televizije Studio B "Upoznajte nas bolje".

Nagradu iz oblasti obrazovanja dobili su Ljiljana Abramović Savić, Violeta Nestorov i Stevan Nestorov za knjigu "Pokrenimo se, povežimo se - Da ne gubimo vreme", dok je atletičar Emir Bekrić nagrađen za osvajanje bronzane medalje na Svetskom atletskom prvenstvu u Moskvi.

Akademij Dragoljub R. Živojinović nagrađen je za istraživački rad na polju istorijskih nauka, dok su Ljubiša Jovanović, Ivana Stefanović i Petar Popović dobili nagrade povodom organizacije prvog festivala klasične muzike "Odbrana umetnosti".

Dobitnici nagrade grada Beograda za stvaralaštvo mladih za 2013. su u oblasti nauke Dragan Hrnčić za svoju doktorsku disertaciju, i u oblasti umetnosti ansambl inkluzivne predstave "Čarobno putovanje", odnosno njegovih devet članova.Dobitnici nagrada "Svetislav Stojanović" za 2013. su komandir odeljenja u Vatrogasno-spasilačkom bataljonu Zvezdara Bojan Stanisavljević, za iskazanu stručnost i hrabrost prilikom spasavanja devojčice koja je zatečena u stanu u kojem je izbio požar, dok je Vatrogasno-spasilačka četa Lazarevac dobila nagradu za rezultate u oblasti zaštite od požara, spasavanja ljudi i imovine ugroženih vatrom, eksplozijama...

Nagrade grada Beograda biće zvanično uručene na svečanosti u Skupštini grada koja će biti održana u četvrtak, 17. aprila, u podne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track