ZA DOM SPREMNA: Službenica Vlade FBiH podržala Šimunića

Raspiruje mržnju

ZA DOM SPREMNA: Službenica Vlade FBiH podržala Šimunića

Planeta -
Mija Martina Barbarić, predstavnica BiH na Eurosongu 2003, a sada portparolka federalnog ministarstva za turizam na Fejsbuku podržala ustaško skandiranje hrvatskog fudbalera na Maksimiru

SARAJEVO - Mija Martina Barbarić, predstavnica BiH na Eurosongu 2003. godine, a danas portparolka Ministarstva za turizam i životnu sredinu Federacije BiH, putem svog profila na Fejsbuku podržala je ustaško skandiranje hrvatskog fudbalera Josipa Šimunića koji je u utorak na Maksimiru uzvikivao "Za dom spremni", objavili su sarajevski portali."Za dom spremni!!! Evo Jovanoviću (hrvatski ministar obrazovanja Željko Jovanović koji je osudio Šimunićev potez), kazni i mene ako smeš!!! Ova rečenica nije ništa više nego ljubav i ponos koju osećam prema domovini, i nema trenutka mržnje u njoj, a povijest jako dobro poznajem", napisala je Barbarić na svom Fejsbuk profilu.Sud u Zagrebu kaznio je Šimunića sa 25.000 kuna (oko tri hiljade evra) zbog raspirivanja mržnje. Posle pobede Hrvatske nad Islandom i plasmana na SP, Šimunić je istrčao na teren maksimirskog stadiona i sa službenog razglasa poveo navijanje ustaškim pokličem "Za dom", na šta su mu navijači uzvraćali "Spremni".U izjavi novinarima objasnio je da je "to oduvek hteo da napravi" i da ga nije briga hoće li biti kažnjen. "Nemam se čega stideti. Igrao sam za svoj dom. Oni kojima ovo smeta mogli bi proučiti istoriju, ako im smeta ovo što sam napravio,njihov problem", poručio je hrvatski reprezentativac.

Disciplinska prijava zbog podrške ŠimunićuMinistarka ekologije i turizma FBiH Branka Đurić podnela je danas disciplinsku prijavu protiv portparolke tog ministarstva Mije Martine Barbarić, zato što je podržala hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića na društvenoj mreži "Fejsbuk" u kojem je napisala "Za dom spremni".Ministarka Branka Đurić je pvodom tog poteza svoje saradnice ukazala da će "učiniti sve da takvo ponašanje bude najoštrije sankcionisano", dodavši da je odmah preduzela sve potrebne korake.

http://www.youtube.com/watch?v=ERWGKXzBl8o

Ministar HRTVITNUO VIC O SRBIMABojan Glavašević, šef kabineta hrvatskog ministra branitelja Predraga Freda Matića, objavio je na svom nalogu na Tviteru vic za koji kaže da kruži internetom.- Čuo sam vic. Inicijative za referendume treba spojiti, a pitanje bi glasilo: Da li biste radije da vam se sin oženi Srpkinjom ili Hrvatom? - napisao je Glavašević.I dok jedni smatraju da je reč o spuštanju na niži nivo rasprave o referendumima u Hrvatskoj, Glavašević kaže da je u pitanju šala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track