Za masakr u Konektikatu osumnjičen Adam Lanca

Za masakr u Konektikatu osumnjičen Adam Lanca

Planeta -
U pucnjavi je ubijeno 20 dece i šestoro odraslih uključujući Adamovu majku. Pored toga, policija je kao 27. žrtvu pronašla i napadača koji se ubio

VAŠINGTON - Osumnjičeni za masakr u osnovnoj školi "Sendi Huk" u Njutaunu, u američkoj saveznoj državi Konektikat, je Adam Lanca (20) koji je posle masakra izvršio samoubistvo‚ saopštio je neimenovani zvaničnik policije.

On je sin Nensi Lance koja je predavala u toj školi i takođe je ubijena.

Zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman pošto nije ovlašćen da zvanično govori o slučaju dok trage istraga je dodao da je policija privela Adamovog starijeg brata Rajana (24) i da ga ispituje da bi utvrdila da li je umešan na neki način u pucnjavu u školi, navodi AP.

U pucnjavi je ubijeno 20 dece i šestoro odraslih uključujući Adamovu majku. Pored toga, policija je kao 27. žrtvu pronašla i napadača koji se ubio.

Policija je našla i telo još jedne osobe koja je ubijena na drugom mestu, ali se veruje da je povezana sa pucnjavom u školi, prenose američki mediji.

Za sada, policija nema informacija o motivima napada. Veruje se da je ubica patio od poremećaja ličnosti i živeo je sa majkom, naveo je drugi neimenovani policijski zvaničnik.

Ubica se u školu dovezao majčinim autom, a na licu mesta u krugu škole pronađena su dva pištolja dok je u vozilu nađena i puška, javio je AP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track