ZA NJEGA JE TO SAMO VOŽNJA: Navijač Partizana biciklom prešao 7500 kilometara da bodri košarkaše
Foto: Partizan

Zanimljivosti

ZA NJEGA JE TO SAMO VOŽNJA: Navijač Partizana biciklom prešao 7500 kilometara da bodri košarkaše

Košarka -
Dragan Šibalić za 55 dana biciklom stigao u Moskvu, Krasnodar i Istanbul, a sve da bi gledao evroligaške mečeve tima trenera Vujoševića

Posle 7.500 pređenih kilometara, 55 dana putovanja Kraljevčanin Dragan Šibalić (36) vratio se kući i tako uspešno završiosvoju nesvakidašnju biciklističku avanturu - od Kraljeva do Moskve, i natrag preko Krasnodara i Istanbula.

On je sve to radio kako bi na mečevima TOP 16 faze Evrolige bodrio izabranike trenera Vujoševića protiv CSKA, Lokomotive i Galatasaraja.

"Do Moskve sam preko Rumunije i Ukrajine, gde se već uveliko „kuvalo“, stigao za 16 dana, dnevno prelazeći u proseku po 150 kilometara. U ruskoj prestonici sam očekivano naišao na sjajan doček, naročito dvojice naših internacionalaca - sugrađanina Nenada Krstića i Miloša Teodosića, kao i Kraljevčana koji žive i rade u Moskvi", priča Dragan Šibalić.Dragan se iz Moskve uputio u Krasnodar pa u Tursku. Uzbuđenja nije nedostajalo:

"U Krasnodaru su me presrela dva mladića na konjima i upitala me da li želim da se slikam. I, dok sam se ja pripremao za slikanje, uzeli su mi bicikl i počeli da beže. Posle nekih stotinak metara jurnjave, zastali su, okrenuli se i bicikl ostavili kraj puta. Izgleda da nisu računali da je prtljag težak 27 kilograma. A, možda je sve bila šala - kroz smeh kaže Šibalić.

On kaže da mu je najteže bilo da stigne u Istanbul. "Zbog čestih uspona i loših vremenskih prilika, to je bio i najteži deo puta. Imao sam samo 13 dana da stignem u Istanbul, što je praktično bilo nemoguće, pa sam jednu deonicu ipak morao da pređem autobusom. Posle utakmice u čuvenoj dvorani „Abdi Ipekči“ ostao sam još jedan dan da se odmorim i razgledam Istanbul", dodaje Šibalić.

On u budućnosti planira da se biciklom uputi u Španiju i posmatra mečeve reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u košarci.

(Kurir sport / Novosti sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track