Za Velju nema mesta u Vučićevom kabinetu!
Foto: Fonet

NERASPOREĐEN: Lider nove srbije višak u Nemanjinoj 11

Za Velju nema mesta u Vučićevom kabinetu!

Politika -
Ministar građevinarstva Velimir Ilić već duže vreme na ledu kod prvog čoveka naprednjaka, pa će se u njegovom novom kabinetu teško naći mesta za poznatog neimara

BEOGRAD - Srozao se.Lider Nove Srbije Velimir Ilić nalazi se u nemilosti kod Aleksandra Vučića, lidera naprednjaka i budućeg premijera. Kako saznaje Kurir, Ilić je već duže vreme po strani, odnosno još od formiranja prošle vlade. Iako je na vanredne parlamentarne izbore išao na listi SNS, istina je da se njegova stranka našla tu iz čiste samilosti.Nije dorastao zadatku- Pošto su izbori raspisani iznenada i bilo je vrlo malo vremena da traže koalicione partnere, naprednjaci su se bukvalno sažalili nad Novom Srbijom i stavili ih na svoju listu. Da je bilo drugačije, NS sigurno ne bi bio uz naprednjake. Oni ne vide stranku Velimira Ilića kao ravnopravnog partnera, niti smatraju da su dorasli zadatku koji čeka Srbiju. Pored toga, i sam Ilić je već dugo na ledu - tvrdi izvor našeg lista i dodaje:- Ilić se bukvalno uljuljkao u svom ministarstvu, nije izašao sa bogzna kakvim rezultatima, iako je Dačićeva vlada, kad je startovala, najavila bum.Propuštena šansaNaš izvor još kaže da se Vučić i Ilić dugo nisu čuli, te da lider NS na osnovu toga može da zaključi na kojem je nivou saradnja naprednjaka s njegovom strankom.- Pitanje je da li će Ilić biti deo Vučićevog kabineta, da li će uopšte dobiti neki resor. Nije se pokazao ni u prošlom sazivu, a godinama se diči da je veliki neimar, dok je istina da je vrlo malo uradio za dug period. Ilić je imao mnogo šansi da se dokaže, ali je svaku prokockao.(LJ.M.)

Baj, bajI BAČEVIĆ I MRKIĆ IZVISILIU Nemanjinoj 11 u novom sazivu, po svemu sudeći, neće biti mesta za Milana Bačevića, kao ni za Ivana Mrkića. Obojica su imali strahovite gafove za vreme svog ministrovanja. Podsetimo, Bačević je hteo da potapa sela i gradove da bi napravio kanal na Moravi, a usput je stigao i da se pohvali kako Kina planira da u narednih petnaestak godina investira deset hiljada milijardi evra u 16 zemalja centralne i istočne Evrope! Potpuno se pokopao kad je tu grešku pokušao da opravda lošim prevodom s engleskog. S druge strane, Mrkić je srozao svoje kolege rekavši da ni pod pretnjom puškom nema koga da pošalje u ime Srbije u Vašington.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track