Za Vladimira Putina napravljen nov auto - superluksuzna limuzina kortež
Foto: Printscreen

Nova limuzina

Za Vladimira Putina napravljen nov auto - superluksuzna limuzina kortež

Planeta -
Direktor kompanije FSUE koja će proizvoditi automobil Maksim Nagajcev kazao je da su sve ideje za ovo vozilo zasnovane na autima iz ere sovjetskog vođe Brežnjeva, kao i na stranim markama kao što su "rols rojs", "mercedes" i "audi"

MOSKVA - U Moskvi je na tajnoj lokaciji predstavljen "kortež", prototip luksuzne limuzine koja je kreirana za ruskog predsednika Vladimira Putina.

Prilikom predstavljanja vozila novinarima nije dozvoljeno da fotografišu to čudo tehnike jer je bilo dogovoreno da sve elektronske uređaje moraju ostaviti na ulazu.

Verzija automobila koja se mogla vidjeti na ovom predstavljanju nije konačna i još će na njoj biti izvršene neke izmene, a kreirana je i verzija za šire tržište.

Direktor kompanije FSUE koja će proizvoditi automobil Maksim Nagajcev kazao je da su sve ideje za ovo vozilo zasnovane na autima iz ere sovjetskog vođe Brežnjeva, kao i na stranim markama kao što su "rols rojs", "mercedes" i "audi". Projekt "kortež" pokrenut je 2012, a tad je odlučeno da će automobil biti namenjen za Vladimira Putina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track