NA BRANIKU DO MRAKA: Spektakularan drift obračun na Beogradskom sajmu!
Foto: Milan Babic

Tjuning stajling

NA BRANIKU DO MRAKA: Spektakularan drift obračun na Beogradskom sajmu!

Auto -
Na otvorenom prvenstvu u tvin driftu trijumfovao je Dario Foler, dok je Slovenac Uroš Berdajs najbolji u generalnom plasmanu
1 / 16 Foto: Milan Babic

Bitka na braniku, trka s mrakom, uz urlanje motora i miris guma obeležili su spektakularni drift koji je upriličen na Beogradskom sajmu! Posle bezbroj ponavljanja proklizavanja, uz igru nerava, trijumfovao je Dario Foler, dok je Slovenac Uroš Berdajs trijumfovao u generalnom plasmanu. Pobednik je proglašen samo 20 minuta pre mraka.

Adrenalinski vikend koji je organizovao „Tjuning stajling klub“ održan je na praznom parkingu ispred hala, s tradicionalnim trkama ubrzanja na 201 metar tjuniranim automobilima. Najveću pažnju posetilaca privukle su amaterske trke ubrzanja pod nazivom „1 na 1“ i treća drift trka u šampionatu Srbije. Nekadašnja „ulična trka od semafora do semafora žestokih momaka“ danas predstavlja najmasovnije takmičenje dorađenih „brzih“ automobila na ravnom pravcu dugom 201 metar.

Tvin drift trke održane su na parkingu na dužem pravcu od 300 metara i nekoliko kombinacija oštrijih krivina. Sudije su ocenjivale brzinu kojom su automobili ulazili u krivinu, ugao zaokreta, kontrolu pri ekstremnim uslovima, blizinu prolaska pored označenih čunjeva i, naravno, opšti utisak. Pored trka, održana su i takmičenja u stajlingu automobila i merenju jačine muzike „1 na 1 dB“. Za svaku pohvalu je dolazak takmičara iz regiona, kojih je bilo u sve četiri discipline.

Proglašenje po mraku... Berdajs šampiona sezone, Foler pobednik trke
Proglašenje po mraku... Berdajs šampiona sezone, Foler pobednik trke

- Veliku zahvalnost dugujemo Beogradskom sajmu, koji je pomogao da se ljubitelji automobila okupe u centru grada i na jednom mestu vide umetnička dela na četiri točka, ali i uživo vide nekoliko sjajnih trkačkih disciplina - rekao je za Kurir Aleksandar Jokić, jedan od organizatora manifestacije.

http://www.youtube.com/watch?v=gMhrZiM7dbE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track