POLETEO LETEĆI AUTOMOBIL: Kad je gužva u saobraćaju povuci palicu! (VIDEO)
Foto: Youtube

Pionirski festival u Beču

POLETEO LETEĆI AUTOMOBIL: Kad je gužva u saobraćaju povuci palicu! (VIDEO)

Auto -
Aeromobil, kako su nazvali ovu mašinu, može da preleti skoro 700 kilometara s punim rezervoarom, a kad skupi krila, može da stane na obično parking-mesto
1 / 7 Foto: Youtube

Najnovije leteće vozilo Aeromobil 3.0 predstavljeno je danas na Pionirskom festivalu, koji se održava u Beču. Pomenuta futuristička mašina, koja je deo eksperata iz Slovačke, ranije je već jednom letela, međutim sada je prvi put testirana u realnim uslovima.

Aeromobil, kako su nazvali ovu mašinu, može da preleti skoro 700 kilometara s punim rezervoarom, a kad skupi krila, može da stane na obično parking-mesto.- Aeromobil je leteći automobil koji može da iskoristi postojeću infrastrukturu za avione i automobile, a otvara vrata za putovanje od vrata do vrata - kažu u toj kompaniji.

Ova verzija je treća koju su napravili.- Na ovom konceptu radimo od 1990. godine. Naš prvi model izgledao je veoma bizarno i ne bi mogao da se koristi svakodnevno. To je bio znak da moramo da poboljšamo koncept kako bi leteći automobili postali integralan deo drumskog saobraćaja - kaže Tatjana Veber, portparol kompanije „Aeromobil“.

Ona dodaje da su stručnjaci za avijaciju dali dobre ocene letelici, da su pohvalili dizajn, ali i tehničko rešenje transformacije.- Vozilo je napravljeno tako da koristi običan benzin za vožnju i let - kaže Veberova.Kompanija je radila testove na drumu i u vazduhu i vozilo je zasad veoma uspešno.U njemu mogu da budu dve osobe.

Aeromobil Avion AutoMotor rotaks 912 rotaks 912Maks. brzina: 200 km/h 160 km/hMin. brzina 60 km/h -Domet 700 km 875 kmPotrošnja 15 l/h 8 l/100 kmDužina 6 m 6 mŠirina 8,2 m 1,6 m

http://www.youtube.com/watch?v=BdeEUh1XHZQ
http://www.youtube.com/watch?v=kzYb68qXpD0#t=221

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track